Munakasrulla
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Liha
- Uuni- ja pataruoat
- Välipalat
Valmistusohje
6 kananmunaa
6 dl maitoa tai kaurajuomaa
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl margariinia
1. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki.
2. Lisää munien joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja anna taikinan turvota sen aikaa.
4. Sekoita ja kaada taikina margariinilla voidellun leivinpaperin päälle syvälle uunipellille.
5. Kypsennä uunin keskitasossa 20-25 minuuttia.
6. Levitä jauhelihaseos munakaslevyn päälle ja kieritä rullalle.
7. Halutessa munakasrullan päälle voi vielä ripotella hieman juustoraastetta ja käyttää hetki uunissa.
Jauhelihatäyte:
400 g jauhelihaa
2 tl öljyä
1 sipuli
1 rkl vehnäjauhoja
1 tlk (70g) tomaattipyreetä
3 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl basilikaa
1 tl mustapippuria
1 tl jauhelihamaustetta tms.
1. Ruskista jauheliha ja mausta. Lisää hienonnettu sipuli joukkoon ja paista hetki.
2. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita.
3. Lisää tomaattipyree ja vesi. Sekoita.
4. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja maista, sekä mausta tarvittaessa lisää.
5. Anna kastikkeen hautua noin 10 minuuttia.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 270 kcal/annos
- Rasva 15.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.7 g
- Proteiini 18 g
- Hiilihydraatti erotuksena 15.3 g
- Sokerit 4.7 g
- Kuitu, kokonais- 0.5 g
- Natrium 718.5 mg
- Kalsium 128.3 mg
- Rauta 2.5 mg
- C-vitamiini 4.1 mg
Pääraaka-aineet
-
300 gVesi, vesijohtovesi
-
1 tlBasilika, kuivattu
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
70 gTomaattisose, tomaattipyree
-
2 tlRypsiöljy
-
1 tlMargariini 40%, lätta
-
1 kplpala purjoa tai 1 pieni sipuli
-
1 tlsavupaprikajauhetta
-
400 gjauhelihaa
-
1 tlmustapippuria
-
1 tlsuolaa
-
100 gvehnäjauhoja (1,5dl)
-
600 gkauramaitoa tai muuta maitoa (5dl)
-
6 kplkananmunaa