Ainesosat

  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, keitetty
  • 100 g
    Raejuusto, rasvaa 1,5 %
  • 50 g
    Voi

Reseptin ravintosisältö

Energia 156 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.1 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • Kalsium 41.2 mg
  • Natrium 182.1 mg
  • Sokerit 0.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 0.8 g
  • Proteiini 8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.5 g
  • Rasva 13.6 g

Valmistusohje

2 munaa
1/2 tlk raejuustoa
50 g voita tai margariinia
(persiljasilppua)

  1. Pane munat kattilaan kiehuvaan veteen yksitellen ruokalusikkaa apuna käyttäen ja keitä 8 minuuttia. Nosta keitetyt munat joksikin aikaan kylmään veteen, jolloin kuori irtoaa helpommin. Kun kananmunat ovat jäähtyneet, kuori ne.
  2. Laita kananmunat isolle lautaselle ja hienonna ne haarukalla. Sekoita joukkoon raejuusto ja pehmeä rasva. Jos haluat, voit lisätä joukkoon hienonnettua persiljaa.
  • Perinteiseen muna valmistetaan ilman raejuustoa.
Jaa sivu