Valmistusohje

2 munaa
1/2 tlk raejuustoa
50 g voita tai margariinia
(persiljasilppua)

  1. Pane munat kattilaan kiehuvaan veteen yksitellen ruokalusikkaa apuna käyttäen ja keitä 8 minuuttia.
  2. Nosta keitetyt munat joksikin aikaan kylmään veteen, jolloin kuori irtoaa helpommin.
  3. Kun kananmunat ovat jäähtyneet, kuori ne.
  4. Laita kananmunat isolle lautaselle ja hienonna ne haarukalla.
  5. Sekoita joukkoon raejuusto ja pehmeä rasva.

    Jos haluat, voit lisätä joukkoon hienonnettua persiljaa.

(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)

  • Perinteiseen muna valmistetaan ilman raejuustoa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 156 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 13.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.5 g
  • Proteiini 8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 0.8 g
  • Sokerit 0.8 g
  • Natrium 182.1 mg
  • Kalsium 41.2 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • C-vitamiini 0.1 mg