Valmistusohje

noin 1 kg luutonta paistia
2-3 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
suolaa, mustapippuria

maustekastike:
pari oksaa tuoretta rosmariinia tai 2 rkl kuivattua
8-10 anjovisfileetä
2-3 valkosipulinkynttä
4 rkl viinietikkaa
runsas 1/2 dl öljyä

  1. Leikkaa lihasta näkyvä rasva pois.
  2. Leikkaa paisti noin neljän sentin kuutioiksi.
  3. Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita lihakuutioiden joukkoon.
  4. Anna maustua huoneenlämmössä reilu tunti.
  5. Kuumenna pata ja kaada pohjalle öljyä. Ruskista liha hyvin joka puolelta.
  6. Ripottele päälle noin 1 tl suolaa ja muutama kierros mustapippuria myllystä. Anna kypsyä kannen alla noin puoli tuntia.
  7. Maustekastiketta varten hienonna valkosipulinkynnet, anjovisfileet ja rosmariini monitoimikoneessa ja lisää joukkoon viinietikka sekä öljy.
  8. Kaada kastike pataan, sekoita hyvin ja kypsennä vielä noin 20 minuuttia.

    Tarjoa uuniperunoiden tai kurkumalla tai sahramilla värjätyn keitetyn riisin kanssa.

 

Ainesosat

  • 1000 g
    Lampaanpaisti
  • 7 g
    Valkosipuli
  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 tl
    Mustapippuri
  • 2 rkl
    Rosmariini, kuivattu
  • 4 rkl
    Viinietikka
  • 3/4 dl
    Rypsiöljy
  • 7 g
    Valkosipuli
  • 9 kpl
    Anjovis

Reseptin ravintosisältö

Energia 360 kcal/annos
  • Rasva 28.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.1 g
  • Proteiini 25.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 2.5 g
  • Sokerit 0.7 g
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Natrium 627.5 mg
  • Kalsium 27.9 mg
  • Rauta 3.5 mg
  • C-vitamiini 0.9 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu