Murea lammaspata

G
8 annosta

Valmistusohje

noin 1 kg luutonta paistia
2-3 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
suolaa, mustapippuria

maustekastike:
pari oksaa tuoretta rosmariinia tai 2 rkl kuivattua
8-10 anjovisfileetä
2-3 valkosipulinkynttä
4 rkl viinietikkaa
runsas 1/2 dl öljyä

  1. Leikkaa lihasta näkyvä rasva pois.
  2. Leikkaa paisti noin neljän sentin kuutioiksi.
  3. Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita lihakuutioiden joukkoon.
  4. Anna maustua huoneenlämmössä reilu tunti.
  5. Kuumenna pata ja kaada pohjalle öljyä. Ruskista liha hyvin joka puolelta.
  6. Ripottele päälle noin 1 tl suolaa ja muutama kierros mustapippuria myllystä. Anna kypsyä kannen alla noin puoli tuntia.
  7. Maustekastiketta varten hienonna valkosipulinkynnet, anjovisfileet ja rosmariini monitoimikoneessa ja lisää joukkoon viinietikka sekä öljy.
  8. Kaada kastike pataan, sekoita hyvin ja kypsennä vielä noin 20 minuuttia.

    Tarjoa uuniperunoiden tai kurkumalla tai sahramilla värjätyn keitetyn riisin kanssa.

Vinkki: Tähän ruokaan voi käyttää oikein hyvin myös naudanpaistia.

Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Energia 360 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.9 mg
  • Rauta 3.5 mg
  • Kalsium 27.9 mg
  • Natrium 627.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Sokerit 0.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 2.5 g
  • Proteiini 25.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.1 g
  • Rasva 28.1 g