Valmistusohje

Pohja
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeri
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
1 tl jauhettua vaniljaa (tai 2 tl vaniljasokeria)
250g voita sulatettuna
2 dl piimää
1 kananmuna

Täyte
1 l raparperia paloiteltuna (n. 3 vartta)
2 dl piimää
200g tuorejuustoa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl jauhettua vaniljaa (tai 2 tl vaniljasokeria)

  1. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi. Sekoita ja nypi murumaiseksi.
  2. Siirrä toiseen astiaan noin 3 dl muruseoksesta ja laita syrjään odottamaan.
  3. Lisää loppuun muruseokseen keskenään sekoitettu piimä ja kananmuna. Sekoita nopeasti taikinaksi.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle vuokaan tai uunipellille (n.30x40cm). Lisää raparperin palat taikinan päälle.
    Vinkki: Kun rypistät leivinpaperin palloksi ja kostutat, saat sen muotoutumaan helpommin vuoan muotoon.
  5. Notkista tuorejuustoa sekoittamalla. Sekoita sen kanssa täytteen loput ainekset ja lisää seos raparperien päälle. Täytteen ei tarvitse olla aivan tasaista.
  6. Ripottele pinnalle sivuun laitettu muruseos.
  7. Paista uunin keskitasolla 175oC n. 1h. Jos pelti on laakeampi kuin n.30x40cm vaatii piirakka hieman lyhyemmän paisto ajan.

Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista ja tarjoilua. Tämä hieman kosteaksi jäävä raparperipiirakka on mehevää sellaisenaan tai sen voi tarjoilla vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Huom. Piimän tilalta piirakkaan voi käyttää myös kermaviiliä tai jogurttia.

Kommentit (1)

  1. Tänään kokeilen ilman tuorejuustoa ja piimän joudun vaihtamaan kermaviiliin.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu