Valmistusohje

noin 3 dl mustaherukoita
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 muna
2 rkl sokeria
100 -150 g marenkeja
Koristeeksi: mustaherukan terttuja ja marenkeja

  1. Survo tai soseuta mustaherukat. Sauvasekoittajalla soseuttaminen käy helposti.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi, samoin muna ja sokeri.
  3. Sekoita vaahdot kevyesti keskenään, lisää survos ja paloitellut marengit.
  4. Kaada seos jäädyke- tai rengaskakkuvuokaan, peitä vuoka muovikelmulla.
  5. Anna seoksen jäähtyä pakastimessa muutama tunti, mieluiten yön yli.
  6. Ota jäädyke noin puoli tuntia ennen tarjoamista pois pakastimesta.
  7. Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille.
  8. Koristele kokonaisilla marjoilla ja marengeilla.

 

Ainesosat

  • 3 dl
    Mustaherukka
  • 2 dl
    Kerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 2 rkl
    Sokeri
  • 140 g
    Marenki
  • 1 dl
    Mustaherukka

Reseptin ravintosisältö

Energia 222 kcal/annos
  • C-vitamiini 39.6 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 53 mg
  • Natrium 37.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.6 g
  • Sokerit 22.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.9 g
  • Proteiini 3.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8 g
  • Rasva 12.6 g
Jaa sivu