Mustaherukkavispipuuro
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/08/4_mustaherukka_vispipuuro_vaaka_H.jpg
-
Avainsanat:
- Juhlan nautinnot
- Maidoton
- Marjaherkut
- Munaton
- Puurot ja myslit
- Vegaani
Valmistusohje
1 l vettä
2 dl tummia mannasuurimoita
1–1 ¼ dl sokeria
¼ tl suolaa
200–250 g mustaherukoita (pakaste)
1 tl vaniljasokeria
- Kuumenna vesi kiehuvaksi. Vatkaa joukkoon mannasuurimot, sokeri, suola ja herukat.
- Anna seoksen kiehahtaa ja hauduta 6–7 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää vaniljasokeri.
- Jäähdytä puuro viileässä, esim. kylmävesihauteessa. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella ja kaada tarjoiluastiaan. Ripottele päälle sokeria.
- Tarjoa kylmän maidon tai vaniljakastikkeen kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
116
kcal/annos
- C-vitamiini 37.5 mg
- Rauta 0.6 mg
- Kalsium 26.8 mg
- Natrium 73.7 mg
- Kuitu, kokonais- 2.4 g
- Sokerit 14.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 28.6 g
- Proteiini 2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Rasva 0.4 g
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
Ainesosat
-
130 gMannasuurimo, tumma
-
90 gSokeri
-
0.25 tlSuola, pöytäsuola
-
250 gMustaherukka
-
1 tlVanilliinisokeri