Valmistusohje

1 l vettä

2 dl tummia mannasuurimoita

1–1 ¼ dl sokeria

¼ tl suolaa

200–250 g mustaherukoita (pakaste)

1 tl vaniljasokeria

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Vatkaa joukkoon mannasuurimot, sokeri, suola ja herukat.

Anna seoksen kiehahtaa ja hauduta 6–7 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää vaniljasokeri.

Jäähdytä puuro viileässä, esim. kylmävesihauteessa. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella ja kaada tarjoiluastiaan. Ripottele päälle sokeria.

Tarjoa kylmän maidon tai vaniljakastikkeen kanssa

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 116 kcal/annos
  • C-vitamiini 37.5 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • Kalsium 26.8 mg
  • Natrium 73.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.4 g
  • Sokerit 14.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 28.6 g
  • Proteiini 2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.4 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*