Mustaherukkavispipuuro
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/08/4_mustaherukka_vispipuuro_vaaka_H.jpg
-
Avainsanat:
- Maidoton
- Puurot ja myslit
Valmistusohje
1 l vettä
2 dl tummia mannasuurimoita
1–1 ¼ dl sokeria
¼ tl suolaa
200–250 g mustaherukoita (pakaste)
1 tl vaniljasokeria
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Vatkaa joukkoon mannasuurimot, sokeri, suola ja herukat.
Anna seoksen kiehahtaa ja hauduta 6–7 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää vaniljasokeri.
Jäähdytä puuro viileässä, esim. kylmävesihauteessa. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella ja kaada tarjoiluastiaan. Ripottele päälle sokeria.
Tarjoa kylmän maidon tai vaniljakastikkeen kanssa
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
116
kcal/annos
- C-vitamiini 37.5 mg
- Rauta 0.6 mg
- Kalsium 26.8 mg
- Natrium 73.7 mg
- Kuitu, kokonais- 2.4 g
- Sokerit 14.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 28.6 g
- Proteiini 2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Rasva 0.4 g
Ainesosat
-
130 gMannasuurimo, tumma
-
90 gSokeri
-
0.25 tlSuola, pöytäsuola
-
250 gMustaherukka
-
1 tlVanilliinisokeri