Valmistusohje

1 dl mustikoita tai pensasmustikoita
pala tuoretta inkivääriä
kourallinen timjamia
1 l vettä

  1. Kuori inkivääri. Vuole kuorimaveitsellä noin 5-6 isoa lastua.
  2. Lisää ainekset kannuun tai pulloon ja kaada kylmä vesi päälle.
  3. Vesi saa maustua jääkaapissa puolesta tunnista vuorokauteen riippuen siitä, kuinka voimakkaan maun haluat.
    Lisää halutessasi jääpaloja ennen tarjoilua.
  4. Säilytä jääkaapissa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 87 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 12.4 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • Kalsium 38.3 mg
  • Natrium 15 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.8 g
  • Sokerit 2.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.8 g
  • Proteiini 2.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Rasva 0.8 g