Mustikkakeitto
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/mustikkakeitto.jpg
		
		Mustikkakeitto
- 
				
					Avainsanat:
				
																							
 - Gluteeniton
 - Jälkiruoat
 - Kananmunaton
 - Keitot
 - Kesä
 - Maidoton
 - Marjat
 - Perinneherkut
 
Valmistusohje
7 dl vettä
4 dl mustikoita
½ dl sokeria
suurus:
2 rkl perunajauhoja
1 dl vettä
- Mittaa kattilaan vesi, mustikat ja sokeri.
 - Keitä noin 10 minuuttia ja nosta kattila liedeltä.
 - Sekoita perunajauhot kylmään veteen.
 - Lisää suurus liemeen yhtäjaksoisesti kaataen ja samalla puuhaarukalla sekoittaen.
 - Kiehauta keitto ja pane se jäähtymään kulhoon.
 - Ripottele pinnalle vähän sokeria.
 
Hiilijalanjälki / annos
							0.25							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 92 kcal
 - Rasva 0.4 g
 - Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
 - Proteiini 0.3 g
 - Hiilihydraatti erotuksena 23.4 g
 - Sokerit 16.4 g
 - Kuitu, kokonais- 1.9 g
 - Natrium 2.3 mg
 - Kalsium 18.1 mg
 - Rauta 0.4 mg
 - C-vitamiini 8.9 mg
 
Pääraaka-aineet
- 
								2 tlSokeri
 - 
								1 dlVesi, vesijohtovesi
 - 
								2 rklJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
 - 
								1/2 dlSokeri
 - 
								4 dlMustikka, metsämustikka
 - 
								7 dlVesi, vesijohtovesi