Mustikkakeitto

G
4 annosta

Valmistusohje

7 dl vettä
4 dl mustikoita
½ dl sokeria

suurus:
2 rkl perunajauhoja
1 dl vettä

  1. Mittaa kattilaan vesi, mustikat ja sokeri.
  2. Keitä noin 10 minuuttia ja nosta kattila liedeltä.
  3. Sekoita perunajauhot kylmään veteen.
  4. Lisää suurus liemeen yhtäjaksoisesti kaataen ja samalla puuhaarukalla sekoittaen.
  5. Kiehauta keitto ja pane se jäähtymään kulhoon.
  6. Ripottele pinnalle vähän sokeria.
Hiilijalanjälki
0.25 kg CO2 ekv
  • Energia 92 kcal/annos
  • Rasva 0.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 0.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 23.4 g
  • Sokerit 16.4 g
  • Kuitu, kokonais- 1.9 g
  • Natrium 2.3 mg
  • Kalsium 18.1 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • C-vitamiini 8.9 mg