Valmistusohje

7 dl vettä
4 dl mustikoita
½ dl sokeria

suurus:
2 rkl perunajauhoja
1 dl vettä

  1. Mittaa kattilaan vesi, mustikat ja sokeri.
  2. Keitä noin 10 minuuttia ja nosta kattila liedeltä.
  3. Sekoita perunajauhot kylmään veteen.
  4. Lisää suurus liemeen yhtäjaksoisesti kaataen ja samalla puuhaarukalla sekoittaen.
  5. Kiehauta keitto ja pane se jäähtymään kulhoon.
  6. Ripottele pinnalle vähän sokeria.

 

Ainesosat

  • 7 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 4 dl
    Mustikka, metsämustikka
  • 1/2 dl
    Sokeri
  • 2 rkl
    Jauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
  • 1 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 2 tl
    Sokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 92 kcal/annos
  • C-vitamiini 8.9 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 18.1 mg
  • Natrium 2.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.9 g
  • Sokerit 16.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 23.4 g
  • Proteiini 0.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.4 g
Jaa sivu