Valmistusohje

kuori:
200 g voita
1 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
1 litra mustikoita
½-1 dl sokeria tai hillosokeria
½ dl perunajauhoja

  1. Sekoita keskenään sokeri ja sulatettu voi.
  2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää rasva-sokeriseos. Sekoita tasaiseksi.
  3. Voitele korkeareunainen uunivuoka tai pieniä annosvuokia (esimerkiksi uuninkestäviä kahvikuppeja).
  4. Painele ¾ taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille.
  5. Sekoita täytteen ainekset ja kaada vuokaan.
  6. Tee lopusta taikinasta kukolle kansi.
  7. Paista isoa kukkoa 200°C:ssa noin tunti, pieniä noin puoli tuntia.

    Tarjoa esimerkiksi vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Ainesosat

  • 200 g
    Voi
  • 1 dl
    Sokeri
  • 4 dl
    Jauho, ruisjauho, kokojyväjauho
  • 1 tl
    Leivinjauhe
  • 10 dl
    Mustikka, metsämustikka
  • 1/2 dl
    Jauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
  • 3/4 dl
    Sokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 384 kcal/annos
  • C-vitamiini 11.1 mg
  • Rauta 1.9 mg
  • Kalsium 99.6 mg
  • Natrium 223.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 6 g
  • Sokerit 23.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 50.5 g
  • Proteiini 3.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 13.3 g
  • Rasva 21.3 g
Jaa sivu