Mustikkakukko eli rättänä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/09/mustikkakukko_vaaka_H.jpg
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Junnukokki (lapsille)
- Jälkiruoat
- Perinneruoat
Valmistusohje
kuori:
200 g voita
1 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte:
1 litra mustikoita
½-1 dl sokeria tai hillosokeria
½ dl perunajauhoja
- Sekoita keskenään sokeri ja sulatettu voi.
- Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää rasva-sokeriseos. Sekoita tasaiseksi.
- Voitele korkeareunainen uunivuoka tai pieniä annosvuokia (esimerkiksi uuninkestäviä kahvikuppeja).
- Painele ¾ taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille.
- Sekoita täytteen ainekset ja kaada vuokaan.
- Tee lopusta taikinasta kukolle kansi.
- Paista isoa kukkoa 200°C:ssa noin tunti, pieniä noin puoli tuntia.
–
Tarjoa esimerkiksi vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 21.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 13.3 g
- Proteiini 3.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 50.5 g
- Sokerit 23.9 g
- Kuitu, kokonais- 6 g
- Natrium 223.5 mg
- Kalsium 99.6 mg
- Rauta 1.9 mg
- C-vitamiini 11.1 mg
Ainesosat
-
3/4 dlSokeri
-
1/2 dlJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
-
10 dlMustikka, metsämustikka
-
1 tlLeivinjauhe
-
4 dlJauho, ruisjauho, kokojyväjauho
-
1 dlSokeri
-
200 gVoi
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus