Mustikkakukkomuffinit

Savolainen perinneruoka mustikkakukko taittuu myös muffineiksi! Kannen sijaan voit ripotella pinalle taikinapaloja muruksi.

10 annosta

Valmistusohje

pohja
200 g voita
¾ dl sokeria
3 ½ dl ruisjauhoa
¾ tl leivinjauhetta
täyte
500 g pakastemustikoita
n. 1 dl sokeria
½ dl perunajauhoja
tarjoiluun
rahka
sokeria

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Voitele muffinivuoka tai pienet annosvuoat.
  3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää ruisjauho-leivinjauheseos.
  4. Erota taikinasta vajaa ⅓. Jaa loppu taikina 10 osaan ja painele se muffinivuoan pohjalle ja reunoille.
  5. Muotoile lopusta taikinasta kannet leivinpaperin päälle ja laita ne jääkaappiin hetkeksi.
  6. Sulata mustikat mikrossa (nopeuttaa mustikkakukon kypsymistä). Lisää mustikoihin sokeri ja perunajauho. Annostele täyte muffinivuokaan. Aseta kukkojen kannet päälle.
  7. Paista kukkoja 200 asteessa n. 40 min. Jos kansitaikina alkaa tummua, voit suojata sitä asettamalla leivosten päälle folion paiston loppupuolella.
  8. Notkista maustamatonta rahkaa kulhossa ja mausta sokerilla. Tarjoa valmiiden mustikkakukkomuffinien kanssa.

Vinkki! Ruiskuori on helposti murtuvaa, joten kuljeta mustikkakukkomuffinit tarvittaessa muffinivuossa.

  • Energia 367 kcal/annos
  • Rasva 18.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 11.8 g
  • Proteiini 4.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 48.1 g
  • Sokerit 25.8 g
  • Kuitu, kokonais- 4.2 g
  • Natrium 182 mg
  • Kalsium 79.3 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • C-vitamiini 5.1 mg