Mustikkapiirakka

12 annosta

Valmistusohje

1 ½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoa
1 dl kaurahiutaleita
1 tl soodaa
1 ½ dl piimää
1 ½ dl sulatettua voita tai margariinia

Päälle:
mustikoita
sokeria

  1. Sekoita sokeri, jauhot, hiutaleet ja sooda keskenään.
  2. Lisää piimä ja jäähtynyt rasva.
  3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan.
  4. Levitä päälle mustikoita ja sokeria.
  5. Paista 200°C noin 30 minuutin ajan.

Katso video

Hiilijalanjälki
0.16 kg CO2 ekv
  • Energia 168 kcal/annos
  • Rasva 5.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.5 g
  • Proteiini 2.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 27.7 g
  • Sokerit 16.4 g
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Natrium 156.8 mg
  • Kalsium 24.1 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • C-vitamiini 3.8 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus