Ainesosat

  • 1 1/2 dl
    Sokeri
  • 2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 dl
    Kaurahiutale
  • 1 tl
    Ruokasooda
  • 1 1/2 dl
    Piimä, kevytpiimä, 2% rasvaa
  • 75 g
    Voi
  • 5 dl
    Mustikka, metsämustikka
  • 1/2 dl
    Sokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 168 kcal/annos
  • C-vitamiini 3.8 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 24.1 mg
  • Natrium 156.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Sokerit 16.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 27.7 g
  • Proteiini 2.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.5 g
  • Rasva 5.8 g

Valmistusohje

1 ½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoa
1 dl kaurahiutaleita
1 tl soodaa
1 ½ dl piimää
1 ½ dl sulatettua voita tai margariinia

Päälle:
noin 5 dl mustikoita
sokeria

  1. Sekoita sokeri, jauhot, hiutaleet ja sooda keskenään.
  2. Lisää piimä ja jäähtynyt rasva.
  3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan.
  4. Levitä päälle mustikat ja sokeri.
  5. Paista 200°C noin 30 minuutin ajan.

 

Jaa sivu