Valmistusohje

1 ½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoa
1 dl kaurahiutaleita
1 tl soodaa
1 ½ dl piimää
1 ½ dl sulatettua voita tai margariinia

Päälle:
mustikoita
sokeria

  1. Sekoita sokeri, jauhot, hiutaleet ja sooda keskenään.
  2. Lisää piimä ja jäähtynyt rasva.
  3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan.
  4. Levitä päälle mustikoita ja sokeria.
  5. Paista 200°C noin 30 minuutin ajan.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 168 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 5.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.5 g
  • Proteiini 2.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 27.7 g
  • Sokerit 16.4 g
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Natrium 156.8 mg
  • Kalsium 24.1 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • C-vitamiini 3.8 mg

Katso video