Mustikkasima

G
20 annosta

Valmistusohje

6–7 dl kotimaisia mustikoita
250 g fariinisokeria
250 g taloussokeria
4 l vettä
1/5 tl tuoretta hiivaa (herneen kokoinen pala)
Pullotukseen
sokeria, rusinoita

  1. Survo mustikoita kevyesti.
  2. Mittaa litra vettä, marjat ja sokerit kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
  3. Lisää joukkoon 3 l kylmää vettä. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
  4. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita kattilaan muiden aineiden joukkoon.
  5. Anna siman käydä huoneenlämmössä yön yli.
  6. Siivilöi ja pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Laita pullot jääkaappiin.
  7. Sima on valmista juotavaksi muutaman päivän kuluttua pullotuksesta, kun rusinat ovat nousseet pintaan. Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia.
  8. Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.

Testattu Marttakeittiössä

  • Energia 113 kcal/annos
  • Rasva 0.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 0.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 28.5 g
  • Sokerit 27.1 g
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Natrium 3.9 mg
  • Kalsium 12 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • C-vitamiini 2.4 mg