Mysli
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/IMG_9654.jpg
-
Avainsanat:
- Maidoton
- Munaton
- Puurot ja myslit
Valmistusohje
1 l kaurahiutaleita
1 l ruishiutaleita
2 dl vehnäleseitä
250 g rusinoita
2 dl pähkinärouhetta
(kuivattuja hedelmiä)
1-1 1/2 dl fariinisokeria
- Jos käytät kuivattuja hedelmiä, huuhtele ne hyvin.
- Leikkaa kuivuneina pieniksi palasiksi.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja säilytä kuivassa paikassa.
- Saat lisää makua, jos paahdat hiutaleet leivinpaperin päällä uunin keskitasossa 125°C:ssa noin tunnin ajan.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 0.1 mg
- Rauta 2.2 mg
- Kalsium 19 mg
- Natrium 2.2 mg
- Kuitu, kokonais- 4.2 g
- Sokerit 11.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 33.5 g
- Proteiini 4.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
- Rasva 3.6 g
Ainesosat
-
10 dlKaurahiutale
-
10 dlRuishiutale
-
2 dlLese, vehnälese
-
250 gRusina
-
110 gPähkinä, cashewpähkinä
-
1 1/2 dlSokeri