Pikanaanleivät
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/12/naanleivat.jpg
Pikanaanleivät
Nämä naanleivät syntyvät käden käänteessä leivinjauheella kohottamisen ansioista ja sopivat mainiosti esimerkiksi intialaisten tai nepalilaisten ruokien lisäkkeeksi.
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Suolainen leivonta
Valmistusohje
200 g maustamatonta jogurttia
2 dl vettä
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
n. 9 dl vehnäjauhoja
- Mittaa kulhoon jogurtti, vesi, öljy ja suola.
- Sekoita kohotusaineet jauhoihin ja lisää jogurttiseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi. Vaivaa taikinaa, jotta saat taikinaan hyvän sitkon.
- Jaa taikina 12 palaan ja muotoile pitkulaisia leipäsiä. Nosta leivät pellille hieman venyttäen, ja paista niitä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Sivele kuumat leivät voilla ja anna leipien pehmetä liinan alla noin 10 minuuttia.
- Energia 206 kcal/annos
- C-vitamiini 0.2 mg
- Rauta 2.3 mg
- Kalsium 79.5 mg
- Natrium 364.8 mg
- Kuitu, kokonais- 1.3 g
- Sokerit 0.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 38.1 g
- Proteiini 5.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
- Rasva 3 g
Pääraaka-aineet
-
200 gJogurtti, maustamaton, rasvaa 1,5 %
-
2 rklRypsiöljy
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlLeivinjauhe
-
1 tlRuokasooda
-
585 gVehnäjauho, valkoinen