Pikanaanleivät

Nämä naanleivät syntyvät käden käänteessä leivinjauheella kohottamisen ansioista ja sopivat mainiosti esimerkiksi intialaisten tai nepalilaisten ruokien lisäkkeeksi.

12 annosta

Valmistusohje

200 g maustamatonta jogurttia
2 dl vettä
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
n. 9 dl vehnäjauhoja

  1. Mittaa kulhoon jogurtti, vesi, öljy ja suola.
  2. Sekoita kohotusaineet jauhoihin ja lisää jogurttiseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi. Vaivaa taikinaa, jotta saat taikinaan hyvän sitkon.
  3. Jaa taikina 12 palaan ja muotoile pitkulaisia leipäsiä. Nosta leivät pellille hieman venyttäen, ja paista niitä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Sivele kuumat leivät voilla ja anna leipien pehmetä liinan alla noin 10 minuuttia.
  • Energia 206 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.2 mg
  • Rauta 2.3 mg
  • Kalsium 79.5 mg
  • Natrium 364.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Sokerit 0.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 38.1 g
  • Proteiini 5.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
  • Rasva 3 g