Näkkäri-härkäpapulasagne

Tämä lasagne onnistuu helposti myös gluteenittomasta näkkileivästä. Valitse kuitupitoinen näkkileipä. Tomaattikastike maistuu myös hyvin pastan kanssa!

G
6 annosta

Valmistusohje

Noin 6 annosta

Tomaattikastike härkäpavusta
2 isoa sipulia
4 porkkanaa
2 rkl öljyä
2 isoa valkosipulinkynttä
1,5 dl paahdettua härkäpapurouhetta
2 prk (á 500 g) tomaattimurskaa
4 dl vettä
1 tl timjamia
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
1 tl mustapippuria
1 rkl soijakastiketta
1 tl sokeria
1 rkl punaviinietikkaa
200 g sulatejuustoa

Väliin: 14–16 näkkileipäpalaa
Pinnalle: 2 dl juustoraastetta

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta porkkanat. Kuullota sipulia ja porkkanaraastetta öljyssä pannun pohjalla. Lisää joukkoon valkosipulin kynnet ja härkäpapurouhe.
  2. Lisää tomaattimurska. Mittaa vesi ja huuhtele sillä tomaattimurskapurkki ja kaada kastikkeeseen. Mausta yrteillä, pippurilla, soijakastikkeella, sokerilla ja etikalla. Anna kastikkeen hautua 10 minuuttia.
  3. Lisää sulatejuusto ja maista kastiketta. Kastike saisi olla löysää, koska näkkärit imevät nestettä. Lisää tarvittaessa vettä kastikkeeseen.
  4. Valuta kolmasosa kastikkeesta uunivuoan pohjalle. Levitä noin 8 näkkileipää kastikkeen päälle ja valuta puolet lopusta kastikkeesta näkkäreiden päälle. Lisää näkkileivät ja sitten loput kastikkeesta. Ripottele juustoraaste pinnalle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Hiilijalanjälki
1.49 kg CO2 ekv
  • Energia 665 kcal/annos
  • Rasva 21.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8.5 g
  • Proteiini 21.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 117.1 g
  • Sokerit 17.9 g
  • Kuitu, kokonais- 18.9 g
  • Natrium 1442.8 mg
  • Kalsium 307.9 mg
  • Rauta 7.8 mg
  • C-vitamiini 30.3 mg

Testattu Marttakeittiössä