Naurisnyytit
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/03/Naurisnyytti_raaka_1.jpg
		
		Naurisnyytit
Valmistusohje
5–6 naurista
2–3 rkl öljyä
1–2 rkl siirappia
suolaa
pippuria
½ dl tuoreita, hienonnettuja yrttejä
- Kuori ja raasta nauriit.
 - Sekoita raasteen joukkoon öljyä, siirappia, hiven suolaa, pippuria ja yrttiseosta.
 - Pane foliopalojen päälle reilu desilitra raastetta kuhunkin ja rutista nyytiksi.
 - Kypsennä naurisnyyttejä uunissa 200°C:ssa 40–50 minuuttia tai grillissä 20–25 minuuttia.
 
Hiilijalanjälki / annos
							0.31							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 78 kcal
 - C-vitamiini 42.4 mg
 - Rauta 0.5 mg
 - Kalsium 42.6 mg
 - Natrium 151.7 mg
 - Kuitu, kokonais- 2 g
 - Sokerit 6.9 g
 - Hiilihydraatti erotuksena 11.6 g
 - Proteiini 1.1 g
 - Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
 - Rasva 4.5 g
 
Pääraaka-aineet
- 
								850 gNauris
 - 
								2 1/2 rklRypsiöljy
 - 
								1 1/2 rklSiirappi
 - 
								1/2 tlSuola, pöytäsuola
 - 
								1/2 tlMustapippuri
 - 
								1/2 dlBasilika, tuore