Naurisnyytit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/03/Naurisnyytti_raaka_1.jpg
Naurisnyytit
Valmistusohje
5–6 naurista
2–3 rkl öljyä
1–2 rkl siirappia
suolaa
pippuria
½ dl tuoreita, hienonnettuja yrttejä
- Kuori ja raasta nauriit.
- Sekoita raasteen joukkoon öljyä, siirappia, hiven suolaa, pippuria ja yrttiseosta.
- Pane foliopalojen päälle reilu desilitra raastetta kuhunkin ja rutista nyytiksi.
- Kypsennä naurisnyyttejä uunissa 200°C:ssa 40–50 minuuttia tai grillissä 20–25 minuuttia.
0.31 kg CO2 ekv
- Energia 78 kcal/annos
- C-vitamiini 42.4 mg
- Rauta 0.5 mg
- Kalsium 42.6 mg
- Natrium 151.7 mg
- Kuitu, kokonais- 2 g
- Sokerit 6.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 11.6 g
- Proteiini 1.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
- Rasva 4.5 g
Pääraaka-aineet
-
850 gNauris
-
2 1/2 rklRypsiöljy
-
1 1/2 rklSiirappi
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 tlMustapippuri
-
1/2 dlBasilika, tuore