Ainesosat

  • 850 g
    Nauris
  • 2 1/2 rkl
    Rypsiöljy
  • 1 1/2 rkl
    Siirappi
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1/2 dl
    Basilika, tuore

Reseptin ravintosisältö

Energia 78 kcal/annos
  • C-vitamiini 42.4 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 42.6 mg
  • Natrium 151.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Sokerit 6.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11.6 g
  • Proteiini 1.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Rasva 4.5 g

Valmistusohje

5–6 naurista
2–3 rkl öljyä
1–2 rkl siirappia
suolaa
pippuria
½ dl tuoreita, hienonnettuja yrttejä

  1. Kuori ja raasta nauriit.
  2. Sekoita raasteen joukkoon öljyä, siirappia, hiven suolaa, pippuria ja yrttiseosta.
  3. Pane foliopalojen päälle reilu desilitra raastetta kuhunkin ja rutista nyytiksi.
  4. Kypsennä naurisnyyttejä uunissa 200°C:ssa  40–50 minuuttia tai grillissä 20–25 minuuttia.
Jaa sivu