Valmistusohje

14 kpl

Kuoritaikina:
3 dl perunamuusia
2 dl ruisjauhoja
¼ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
50 g margariinia tai voita

Täyte:
400 g karkeaa naurisraastetta (2 naurista)
25 g margariinia tai voita
½ tl suolaa
1 rkl siirappia

Voiteluun:
sulatettua margariinia tai voita

  1. Valmista täyte: Keitä kattilassa vähässä vedessä naurisraastetta noin 5 minuuttia, pidä kansi päällä.
  2. Valuta keitinvesi pois. Voit myös hauduttaa naurista kattilassa tilkassa öljyä, kunnes raaste on puolikypsää.
  3. Sekoita kuuman raasteen joukkoon muut täytteen aineet. Anna jäähtyä.
  4. Sekoita perunamuusin joukkoon jauhot, suola, leivinjauhe ja pehmeä rasva.
  5. Leivo taikinasta tanko ja jaa se neljääntoista palaan.
  6. Taputtele tai kauli taikinapalat jauhoja apuna käyttäen pyöreiksi levyiksi (Æ n. 10 cm).
  7. Pane piirakankuorelle ruokalusikallinen täytettä ja ummista painamalla reunat yhteen. Piirakoista tulee puolikuun muotoisia.
  8. Pane piirakat pellille leivinpaperin päälle.
  9. Paista leivonnaisia uunissa 250°C:ssa keskitasolla 10–15 minuuttia, kunnes pinta on vähän ruskistunut.
  10. Voitele kypsät piirakat sulatetulla rasvalla ja anna hautua voipaperiin käärittynä pyyheliinan alla noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

    Piirakat maistuvat myös kylminä.

Ainesosat

  • 3 dl
    Perunasose, kevytmaito
  • 2 dl
    Jauho, ruisjauho, kokojyväjauho
  • 1/4 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 tl
    Leivinjauhe
  • 50 g
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 400 g
    Nauris
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 rkl
    Siirappi
  • 25 g
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 2 rkl
    Margariini, flora kulta, 80 %

Reseptin ravintosisältö

Energia 103 kcal/annos
  • C-vitamiini 12.3 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • Kalsium 60.5 mg
  • Natrium 243 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.8 g
  • Sokerit 2.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11.9 g
  • Proteiini 1.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.3 g
  • Rasva 6.6 g
Jaa sivu