Naurispiiraat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/ilomantsilaiset_vatruskat.jpg
Naurispiiraat
-
Avainsanat:
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Suolainen leivonta
Valmistusohje
14 kpl
Kuoritaikina:
3 dl perunamuusia
2 dl ruisjauhoja
¼ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
50 g margariinia tai voita
Täyte:
400 g karkeaa naurisraastetta (2 naurista)
25 g margariinia tai voita
½ tl suolaa
1 rkl siirappia
Voiteluun:
sulatettua margariinia tai voita
- Valmista täyte: Keitä kattilassa vähässä vedessä naurisraastetta noin 5 minuuttia, pidä kansi päällä.
- Valuta keitinvesi pois. Voit myös hauduttaa naurista kattilassa tilkassa öljyä, kunnes raaste on puolikypsää.
- Sekoita kuuman raasteen joukkoon muut täytteen aineet. Anna jäähtyä.
- Sekoita perunamuusin joukkoon jauhot, suola, leivinjauhe ja pehmeä rasva.
- Leivo taikinasta tanko ja jaa se neljääntoista palaan.
- Taputtele tai kauli taikinapalat jauhoja apuna käyttäen pyöreiksi levyiksi (Æ n. 10 cm).
- Pane piirakankuorelle ruokalusikallinen täytettä ja ummista painamalla reunat yhteen. Piirakoista tulee puolikuun muotoisia.
- Pane piirakat pellille leivinpaperin päälle.
- Paista leivonnaisia uunissa 250°C:ssa keskitasolla 10–15 minuuttia, kunnes pinta on vähän ruskistunut.
- Voitele kypsät piirakat sulatetulla rasvalla ja anna hautua voipaperiin käärittynä pyyheliinan alla noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.
–
Piirakat maistuvat myös kylminä.
0.16 kg CO2 ekv
- Energia 103 kcal/annos
- Rasva 6.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.3 g
- Proteiini 1.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 11.9 g
- Sokerit 2.6 g
- Kuitu, kokonais- 1.8 g
- Natrium 243 mg
- Kalsium 60.5 mg
- Rauta 0.6 mg
- C-vitamiini 12.3 mg
Pääraaka-aineet
-
2 rklMargariini, flora kulta, 80 %
-
25 gMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
-
1 rklSiirappi
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
400 gNauris
-
50 gMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
-
1 tlLeivinjauhe
-
1/4 tlSuola, pöytäsuola
-
2 dlJauho, ruisjauho, kokojyväjauho
-
3 dlPerunasose, kevytmaito