Valmistusohje

noin 500 g MSC-merkittyjä katkarapuja
2-3 rkl öljyä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl inkivääriä raastettuna
6 tomaattia
1 pkt pinaattia
2 dl maapähkinävoita
(1-2 dl vettä)
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria

  1. Ota katkaravut sulamaan hyvissä ajoin. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja lisää hienonnettu sipuli, murskattu valkosipuli ja raastettu inkivääri. Kypsennä muutama minuutti.
  2. Pilko tomaatit ja lisää kattilaan. Vähennä lämpöä ja anna hautua muutama minuutti. Lisää pinaatti ja kypsennä miedolla lämmöllä sekoitellen noin 5 minuuttia.
  3. Lisää maapähkinävoi. Sekoita hyvin, peitä kannella ja jatka kypsentämistä muutaman minuutin ajan. Jos seos tuntuu liian kuivalta, lisää siihen noin 1-2 dl vettä.
  4. Lisää sulat katkaravut joukkoon. Kypsennä vain hetki, että ravut eivät sitkisty. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa riisin kanssa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 327 kcal/annos
  • C-vitamiini 61.7 mg
  • Rauta 4.4 mg
  • Kalsium 130.8 mg
  • Natrium 422.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.4 g
  • Sokerit 4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 17.1 g
  • Proteiini 20.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.8 g
  • Rasva 22 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*