Nizzan salaatti herneillä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/01/martat_koti_ja_keittio_25_herneet_nizzansalaatti_vaaka_h.jpg
Nizzan salaatti herneillä
Versio klassikkosalaatista, jossa vihreät pavut on korvattu suomalaisilla helposti saavutettavissa olevilla pakasteherneillä. Sesonkina voit käyttää salaatissa myös tuoreita herneitä.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kasvikset
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Kesä
- Kevät
- Maidoton
- Salaatit
Valmistusohje
1 jääsalaatti
4 keitettyä perunaa
3 keitettyä munaa
2 tomaattia
1 sipuli tai pala purjoa
100 g pakasteherneitä
1 tlk tonnikalaa tai muuta
säilykekalaa
1 dl mustia oliiveja
Ranskalainen salaatinkastike
viinietikkaa ja öljyä (1:3)
ripaus suolaa ja mustapippuria
- Revi jääsalaatti laakean salaattikulhon pohjalle.
- Kuori ja viipaloi perunat. Lohko kovaksi keitetyt munat.
- Viipaloi tai lohko tomaatit. Viipaloi sipulista ohuita renkaita.
- Kokoa salaatin päälle perunat, tomaatit, valutettu tonnikala, sulatetut pakasteherneet ja sipulirenkaat.
- Koristele salaatti munalohkoilla ja mustilla oliiveilla.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Valuta kastike salaatin päälle tai tarjoa erikseen.
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki
1.02 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 342 kcal/annos
- Rasva 22.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.6 g
- Proteiini 15.4 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 17.4 g
- Sokerit 5.4 g
- Kuitu, kokonais- 3.4 g
- Natrium 406.8 mg
- Kalsium 63.2 mg
- Rauta 2.4 mg
- C-vitamiini 29.5 mg
Pääraaka-aineet
-
2 rklViinietikka
-
1 ripausMustapippuri
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
150 gTonnikala, vedessä
-
1 kplSipuli
-
3 iso (kpl) (33.0 g)Muna, valkoinen, tuore
-
4 kplPeruna, kuorittu
-
6 rklRypsiöljy
-
0.42 cupOliivi, keskiarvo, kivetön, öljyssä, vihreä/musta
-
100 gHerne
-
2 kplTomaatti
-
1 headSalaatti, vihreä