Nizzan salaatti herneillä
Versio klassikkosalaatista, jossa vihreät pavut on korvattu suomalaisilla helposti saavutettavissa olevilla pakasteherneillä. Sesonkina voit käyttää salaatissa myös tuoreita herneitä.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kasvikset
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Kesä
- Kevät
- Maidoton
- Salaatit
Valmistusohje
1 jääsalaatti
4 keitettyä perunaa
3 keitettyä munaa
2 tomaattia
1 sipuli tai pala purjoa
100 g pakasteherneitä
1 tlk tonnikalaa tai muuta
säilykekalaa
1 dl mustia oliiveja
Ranskalainen salaatinkastike
viinietikkaa ja öljyä (1:3)
ripaus suolaa ja mustapippuria
1. Revi jääsalaatti laakean salaattikulhon pohjalle.
2. Kuori ja viipaloi perunat. Lohko kovaksi keitetyt munat.
3. Viipaloi tai lohko tomaatit. Viipaloi sipulista ohuita renkaita.
4. Kokoa salaatin päälle perunat, tomaatit, valutettu tonnikala, sulatetut pakasteherneet ja sipulirenkaat.
5. Koristele salaatti munalohkoilla ja mustilla oliiveilla.
6. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Valuta kastike salaatin päälle tai tarjoa erikseen.
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki
Ravintosisältö
- Energia 342 kcal/annos
- Rasva 22.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.6 g
- Proteiini 15.4 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 17.4 g
- Sokerit 5.4 g
- Kuitu, kokonais- 3.4 g
- Natrium 406.8 mg
- Kalsium 63.2 mg
- Rauta 2.4 mg
- C-vitamiini 29.5 mg
Pääraaka-aineet
-
2 rklViinietikka
-
1 ripausMustapippuri
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
150 gTonnikala, vedessä
-
1 kplSipuli
-
3 iso (kpl) (33.0 g)Muna, valkoinen, tuore
-
4 kplPeruna, kuorittu
-
6 rklRypsiöljy
-
0.42 cupOliivi, keskiarvo, kivetön, öljyssä, vihreä/musta
-
100 gHerne
-
2 kplTomaatti
-
1 headSalaatti, vihreä