Nizzan salaatti

G
4 annosta

Valmistusohje

1 jääsalaatti
3 keitettyä munaa
4 keitettyä perunaa
2 tomaattia
100 g keitettyjä vihreitä papuja
1 sipuli tai pala purjoa
1 tlk tonnikalaa tai muuta säilykekalaa
1 dl mustia oliiveja
ranskalainen salaatinkastike:
viinietikkaa ja öljyä (1:3)
ripaus suolaa ja mustapippuria

1.Revi jääsalaatti laakean salaattikulhon pohjalle.
2.Kuori ja viipaloi perunat ja lohko kovaksi keitetyt munat.</li
3.Viipaloi tai lohko tomaatit, leikkaa kokonaiset pavut hieman lyhemmiksi ja viipaloi sipulista ohuita renkaita.
4.Kokoa salaatin päälle perunat, tomaatit, valutettu tonnikala ja sipulirenkaat.</li
5.Koristele salaatti munalohkoilla ja mustilla oliiveilla.
6.Sekoita kastikkeen ainekset keskenään, valuta salaatin päälle tai tarjoa erikseen.

Nizzalainen salaatti riittää hyvin kevyeksi lounaaksi.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.95 kg CO2 ekv
  • Energia 314 kcal/annos
  • Rasva 20.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.1 g
  • Proteiini 17.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 17.3 g
  • Sokerit 3.1 g
  • Kuitu, kokonais- 2.4 g
  • Natrium 684.1 mg
  • Kalsium 76.1 mg
  • Rauta 3.9 mg
  • C-vitamiini 15.8 mg