Valmistusohje

3–4 keitettyä munaa
4–6 keitettyä perunaa
3 tomaattia
200 g keitettyjä vihreitä papuja
1 sipuli tai pieni purjo
1 tlk tonnikalaa tai muuta säilykekalaa
mustia oliiveja
salaatinlehtiä

Ranskalainen salaatinkastike:
viinietikkaa ja öljyä (1:3)
ripaus suolaa ja mustapippuria

  1. Levitä neljälle lautaselle alimmaiseksi salaatinlehdet.
  2. Kuori ja viipaloi perunat ja lohko kovaksi keitetyt munat.
  3. Viipaloi tai lohko tomaatit, katko kokonaiset pavut hieman lyhemmiksi ja leikkaa sipulista ohuita renkaita.
  4. Järjestele salaatinlehtien päälle perunat, tomaatit ja pienempiin osiin lohkottu tonnikala tai muu säilykekala sekä sipulirenkaat.
  5. Koristele annokset munalohkoilla ja mustilla oliiveilla.
  6. Ravista kastike sekaisin ja tarjoa erikseen.
  • Nizzalainen salaatti riittää kevyeksi lounaaksi.
    Alkupalasalaatti on syytä tehdä huomattavasti pienemmäksi.

Ainesosat

  • 4 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, keitetty
  • 5 kpl
    Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton
  • 3 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Tomaatti
  • 200 g
    Papu, vihreä
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 140 g
    Tonnikala, öljyssä
  • 50 g
    Oliivi, keskiarvo, kivetön, öljyssä, vihreä/musta
  • 100 g
    Lehtisalaatti, ruukkusalaatti, lollo rosso
  • 3 rkl
    Oliiviöljy
  • 1 rkl
    Viinietikka
  • 1/4 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 1/4 tl
    Mustapippuri

Reseptin ravintosisältö

Energia 358 kcal/annos
  • Rasva 22.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.4 g
  • Proteiini 20.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.5 g
  • Sokerit 4.3 g
  • Kuitu, kokonais- 3.3 g
  • Natrium 702.7 mg
  • Kalsium 98.8 mg
  • Rauta 4.6 mg
  • C-vitamiini 23.9 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu