Valmistusohje

1 l keitettyjä perunoita soseutettuna
1 tl suolaa
2 dl maitoa tai perunoiden keitinlientä
1 dl ohrajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ryöpättyä, hienonnettua tai 1/2 dl kuivattua nokkosta

  1. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  2. Taputtele taikinasta jauhoisin käsin leivinpaperin päälle pellille noin puolen sentin paksuisia, kämmenen kokoisia rieskoja.
  3. Pistele rieskat haarukalla ja paista heti 250°C:ssa ruskeapilkkuisiksi.

    Rieskat ovat parhaimmillaan lämpiminä.

Ainesosat

  • 10 dl
    Perunasose, vesi, kotitekoinen lastenruoka, suolaton
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 2 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 1 dl
    Ohrajauho
  • 3 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 dl
    Nokkonen

Reseptin ravintosisältö

Energia 140 kcal/annos
  • C-vitamiini 11.1 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • Kalsium 56 mg
  • Natrium 243 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.1 g
  • Sokerit 1.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 30.5 g
  • Proteiini 4.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Rasva 0.8 g
Jaa sivu