Valmistusohje

1 l keitettyjä perunoita soseutettuna
1 tl suolaa
2 dl maitoa tai perunoiden keitinlientä
1 dl ohrajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ryöpättyä, hienonnettua tai 1/2 dl kuivattua nokkosta

  1. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  2. Taputtele taikinasta jauhoisin käsin leivinpaperin päälle pellille noin puolen sentin paksuisia, kämmenen kokoisia rieskoja.
  3. Pistele rieskat haarukalla ja paista heti 250°C:ssa ruskeapilkkuisiksi.

    Rieskat ovat parhaimmillaan lämpiminä.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 140 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 11.1 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • Kalsium 56 mg
  • Natrium 243 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.1 g
  • Sokerit 1.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 30.5 g
  • Proteiini 4.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Rasva 0.8 g
Jaa sivu