Valmistusohje

1 1/2 l maitoa
4 dl kiehautettua, hienonnettua nokkosta
3 rkl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeria

Lisäksi: keitettyjä kanamunan puolikkaita

  1. Lisää kiehuvaan maitoon hienonnettu nokkonen sekä vesitilkkaan sekoitetut jauhot.
  2. Anna kypsyä muutama minuutti.
  3. Mausta keitto.

    Tarjoa keitettyjen munalohkojen kera.
  • Nokkosmuhennoksen voit valmistaa samoin kuin keiton, käytät vain maitoa 5 dl.

 

Ainesosat

  • 15 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 4 dl
    Nokkonen
  • 3 rkl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 tl
    Sokeri
  • 4 kpl
    Kananmuna, keitetty

Reseptin ravintosisältö

Energia 301 kcal/annos
  • Rasva 12.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.3 g
  • Proteiini 21.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 32.6 g
  • Sokerit 19.6 g
  • Kuitu, kokonais- 1.9 g
  • Natrium 802 mg
  • Kalsium 718.8 mg
  • Rauta 3.4 mg
  • C-vitamiini 73.5 mg

Kommentit (2)

  1. Tein keittopohjan kuin valkokastikkeen lisäsin nokkosten keitinvettä ja maitoa . Lisäsin keitetyt hienonnetut nokkoset. Maustin suolalla ja kolmenjuuston kermalla. Hyvää tuli.

    • Kiitos positiivisesta palautteesta!

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu