Nokkoskeksit

24 annosta

Valmistusohje

3 dl maitoa
¾ dl kuivattuja, hienonnettuja nokkosia
(tai 1 ½ dl kiehautettuja, valutettuja hienonnettuja nokkosia)
2 dl kaurahiutaleita
2 ½ dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 rkl sokeria
1/2 dl (50 g) juoksevaa tai sulatettua margariinia tai öljyä

  1. Murskaa kuivat nokkoset hienoksi morttelilla tai kämmenien välissä hieroen.
  2. Anna nokkosten ja kaurahiutaleiden turvota puolisen tuntia maidossa.
  3. Sekoita joukkoon muut aineet.
  4. Jaa taikina kahteen osaan.
  5. Kaaviloi palat suorakaiteen muotoisiksi melko ohuiksi levyiksi.
  6. Leikkaa taikinapyörällä tai veitsellä noin 4×5 cm:n ruutuja.
  7. Pistele haarukalla ja paista 250°C:ssa noin 10 minuuttia.
  • Jos käytät tuoreita kiehautettuja nokkosia, lisää ne taikinaan vasta jauhojen ja muiden aineiden kanssa.
    Lisää taikinaan noin vajaa 1 dl vehnäjauhoja ja 1/2 tl leivinjauhetta.
    Taikina on hiukan kosteampi kuin kuivatuista nokkosista tehtäessä.
    Voit taputella jauhotetuin käsin taikinasta ohuen levyn.
Hiilijalanjälki
0.05 kg CO2 ekv
  • Energia 73 kcal/annos
  • C-vitamiini 4.5 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 69 mg
  • Natrium 91.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Sokerit 1.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11.8 g
  • Proteiini 2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Rasva 2.5 g