Nokkoskorput

Valmistusohje

5 dl maitoa tai kasvijuomaa
50 g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
2-3 rkl fariinisokeria
150 g margariinia tai voita
1,5 dl kauraleseitä
150 g kiehautettuja, hienonnettuja nokkosia
5 dl spelttijauhoja
n. 7 dl vehnäjauhoja

1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon tai kasvijuomaan ensin hiiva, sitten suola, fariinisokeri, sula rasva, kauraleseet ja hienonnetut nokkoset. Lisää joukkoon spelttijauhot ja alusta taikina vehnäjauhoilla. Taikina saa olla melko pehmeää. Anna taikinan kohota leivinliinan alla.
2. Leivo kohonneesta taikinasta sämpylöitä.Kohota vielä sämpylät. Paista niitä 225-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Halkaise jäähtyneet sämpylät haarukalla. Levitä puolikkaat pellille ja ruskista muutama minuutti noin 200-asteisessa uunissa. Laske lämpötila 100 asteeseen ja anna puolikkaiden kuivua korpuiksi parin tunnin ajan. Kuivatusvaiheessa peltejä voi olla uunissa pari kolmekin.

Annoksesta tulee noin 60 korppua.