Nokkoslasagnette
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/04/marttaliitto_nokkoslasagnette_hvaaka.jpg
Nokkoslasagnette
Kokeile tätä mehevää nokkosista valmistuvaa lasagnettea! Herkullista makua lasagnetteen tuo myös chavre, joka kasvipohjainen vaihtoehto vuohenjuustolle.
-
Avainsanat:
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Kevät
- Uuni- ja pataruoat
- Villiyrtit
Valmistusohje
2 l tuoreita nokkosia (2 dl ryöpättynä)
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 kesäkurpitsa
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl kaura- tai ruokakermaa
1,5 tl kuivattua basilikaa
0,25 tl rouhittua mustapippuria
0,5 tl suolaa
0,5 pss (n. 200 g) lasagnettepastaa
1 pkt (180 g) chavrea tai vuohenjuustoa
1 dl voimakasta juustoraastetta, esim. parmesaania
- Kiehauta nokkoset ja valuta siivilässä. Hienonna halutessasi.
- Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulit.
- Paloittele kesäkurpitsa pieniksi paloiksi tai raasta isolla terällä.
- Kuullota sipulit rypsiöljyssä. Lisää joukkoon valkosipuli ja kesäkurpitsa.
- Lisää pannulle vehnäjauhot ja kaada päälle vesi.
- Lisää joukkoon kasvisliemikuutio ja nokkoset. Kiehauta seos.
- Lisää kerma ja mausteet.
- Voitele uunivuoka ja mittaa pasta vuokaan. Pastaa ei tarvitse keittää.
- Kaada päälle nokkos-kasvisseos.
- Paloittele chavre tai vuohenjuusto ja lisää palat pastavuokaan. Sekoita.
- Ripottele pinnalle juustoraaste.
- Kypsennä lasagnettea 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
1.8 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 618 kcal/annos
- Rasva 30 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 12.4 g
- Proteiini 32.6 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 48.7 g
- Sokerit 7 g
- Kuitu, kokonais- 12.2 g
- Natrium 821.3 mg
- Kalsium 1454.3 mg
- Rauta 12.8 mg
- C-vitamiini 370.6 mg
Pääraaka-aineet
-
0.42 cupJuustoa, parmesan, raastettu
-
180 gJuusto, vuohenjuusto, chèvre, rasvaa 30%, vuohenmaito
-
1 ripausMustapippuri
-
1.5 tlBasilika, kuivattu
-
1 kplKesäkurpitsa, zucchini
-
7 gValkosipuli
-
2 kplSipuli
-
8.4 cupNokkonen
-
200 gMakaroni, pasta
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
0.84 cupRuoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, kaurakerma, kevyt, rasvaa 7 %
-
2 1/2 kuutioKasvisliemikuutio (soijaton, vegaani)
-
0.5 literVesi, (hanavesi)
-
20 gVehnäjauho, valkoinen
-
2 rklRypsiöljy