Nokkoslasagnette

Kokeile tätä mehevää nokkosista valmistuvaa lasagnettea! Herkullista makua lasagnetteen tuo myös chavre, joka kasvipohjainen vaihtoehto vuohenjuustolle.

4 annosta

Valmistusohje

2 l tuoreita nokkosia (2 dl ryöpättynä)
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 kesäkurpitsa
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl kaura- tai ruokakermaa
1,5 tl kuivattua basilikaa
0,25 tl rouhittua mustapippuria
0,5 tl suolaa
0,5 pss (n. 200 g) lasagnettepastaa
1 pkt (180 g) chavrea tai vuohenjuustoa
1 dl voimakasta juustoraastetta, esim. parmesaania 

  1. Kiehauta nokkoset ja valuta siivilässä. Hienonna halutessasi.
  2. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulit.
  3. Paloittele kesäkurpitsa pieniksi paloiksi tai raasta isolla terällä.
  4. Kuullota sipulit rypsiöljyssä. Lisää joukkoon valkosipuli ja kesäkurpitsa.
  5. Lisää pannulle vehnäjauhot ja kaada päälle vesi.
  6. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio ja nokkoset. Kiehauta seos.
  7. Lisää kerma ja mausteet.
  8. Voitele uunivuoka ja mittaa pasta vuokaan. Pastaa ei tarvitse keittää.
  9. Kaada päälle nokkos-kasvisseos.
  10. Paloittele chavre tai vuohenjuusto ja lisää palat pastavuokaan. Sekoita.
  11. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  12. Kypsennä lasagnettea 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

 Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
1.8 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 618 kcal/annos
  • Rasva 30 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 12.4 g
  • Proteiini 32.6 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 48.7 g
  • Sokerit 7 g
  • Kuitu, kokonais- 12.2 g
  • Natrium 821.3 mg
  • Kalsium 1454.3 mg
  • Rauta 12.8 mg
  • C-vitamiini 370.6 mg