Valmistusohje

5 dl vettä tai mahlaa
6 dl nokkosia
50 g hiivaa
2 tl suolaa
½ dl öljyä
12-13 dl hiivaleipäjauhoja

Voiteluun: mahlaa
Päälle: kuminoita

  1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi.
  2. Silppua joukkoon nuoret nokkoset. Voit halutessasi myös kiehauttaa ne ensin ja silputa sitten joukkoon.
  3. Murenna hiiva nesteeseen.
  4. Lisää suola.
  5. Alusta taikina hiivaleipäjauhoilla ja sekoita loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
  6. Leivo kohonneesta taikinasta pieniä litteitä leipäsiä.
  7. Anna leivonnaisten kohota.
  8. Pistele haarukalla, voitele mahlalla ja ripottele päälle kuminan siemeniä.
  9. Paista 225°C:ssa noin 15 minuuttia.

    Tarjoa leipäset lämpiminä.

Ainesosat

  • 5 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 6 dl
    Nokkonen
  • 50 g
    Hiiva
  • 2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 0.5 dl
    Rypsiöljy
  • 12.5 dl
    Jauho, hiivaleipävehnäjauho
  • 1 rkl
    Kuminan siemenet
  • 1 rkl
    Siirappi

Reseptin ravintosisältö

Energia 113 kcal/annos
  • C-vitamiini 16.6 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • Kalsium 66.4 mg
  • Natrium 188 mg
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Sokerit 0.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21.1 g
  • Proteiini 4.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Rasva 2.7 g
Jaa sivu