Ainesosat

  • 5 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 6 dl
    Nokkonen
  • 50 g
    Hiiva
  • 2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 0.5 dl
    Rypsiöljy
  • 12.5 dl
    Jauho, hiivaleipävehnäjauho
  • 1 rkl
    Kuminan siemenet
  • 1 rkl
    Siirappi

Reseptin ravintosisältö

Energia 706 kcal/annos
  • C-vitamiini 104 mg
  • Rauta 10.9 mg
  • Kalsium 415.2 mg
  • Natrium 1175.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 12.8 g
  • Sokerit 5.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 131.7 g
  • Proteiini 26 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
  • Rasva 16.7 g

Valmistusohje

5 dl vettä tai mahlaa
6 dl nokkosia
50 g hiivaa
2 tl suolaa
½ dl öljyä
12-13 dl hiivaleipäjauhoja

Voiteluun: mahlaa
Päälle: kuminoita

  1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi.
  2. Silppua joukkoon nuoret nokkoset. Voit halutessasi myös kiehauttaa ne ensin ja silputa sitten joukkoon.
  3. Murenna hiiva nesteeseen.
  4. Lisää suola.
  5. Alusta taikina hiivaleipäjauhoilla ja sekoita loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
  6. Leivo kohonneesta taikinasta pieniä litteitä leipäsiä.
  7. Anna leivonnaisten kohota.
  8. Pistele haarukalla, voitele mahlalla ja ripottele päälle kuminan siemeniä.
  9. Paista 225°C:ssa noin 15 minuuttia.

    Tarjoa leipäset lämpiminä.
Jaa sivu