Nokkosleipäset
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Nokkosleipaset.jpg
-
Avainsanat:
- Kesä
- Kevät
- Leivonnaiset suolaiset
- Maidoton
- Munaton
- Villivihannekset
Valmistusohje
5 dl vettä tai mahlaa
6 dl nokkosia
50 g hiivaa
2 tl suolaa
½ dl öljyä
12-13 dl hiivaleipäjauhoja
Voiteluun: mahlaa
Päälle: kuminoita
- Lämmitä neste kädenlämpöiseksi.
- Silppua joukkoon nuoret nokkoset. Voit halutessasi myös kiehauttaa ne ensin ja silputa sitten joukkoon.
- Murenna hiiva nesteeseen.
- Lisää suola.
- Alusta taikina hiivaleipäjauhoilla ja sekoita loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
- Leivo kohonneesta taikinasta pieniä litteitä leipäsiä.
- Anna leivonnaisten kohota.
- Pistele haarukalla, voitele mahlalla ja ripottele päälle kuminan siemeniä.
- Paista 225°C:ssa noin 15 minuuttia.
–
Tarjoa leipäset lämpiminä.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 2.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
- Proteiini 4.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 21.1 g
- Sokerit 0.9 g
- Kuitu, kokonais- 2 g
- Natrium 188 mg
- Kalsium 66.4 mg
- Rauta 1.8 mg
- C-vitamiini 16.6 mg
Ainesosat
-
1 rklSiirappi
-
1 rklKuminan siemenet
-
12.5 dlJauho, hiivaleipävehnäjauho
-
0.5 dlRypsiöljy
-
2 tlSuola, pöytäsuola
-
50 gHiiva
-
6 dlNokkonen
-
5 dlVesi, vesijohtovesi