Nokkosletut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/04/marttaliitto_nokkosletut_hvaaka.jpg
Nokkosletut
Maukkaat letut nokkosesta! Tarjoa letut esimerkiksi puolukoiden kera.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kesä
- Kevät
- Suolainen leivonta
- Villiyrtit
Valmistusohje
2 l tuoreita nokkosia (2 dl ryöpättynä)
2 munaa
5 dl maitoa tai kaurajuomaa
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä
- Kiehauta nokkoset ja valuta siivilässä. Hienonna.
- Vatkaa munien rakenne rikki.
- Lisää joukkoon puolet maidosta tai kaurajuomasta ja sitten jauhot.
- Lisää loput nesteestä, nokkoset, suola ja rypsiöljy.
- Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
- Paista taikinasta paistinpannulla lettuja.
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki
0.83 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 310 kcal/annos
- Rasva 8.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
- Proteiini 19.1 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 34.7 g
- Sokerit 6.6 g
- Kuitu, kokonais- 9.8 g
- Natrium 386.8 mg
- Kalsium 1225 mg
- Rauta 11.5 mg
- C-vitamiini 353.3 mg
Pääraaka-aineet
-
1 cupVehnäjauho, valkoinen
-
8.5 cupNokkonen
-
1 rklRypsiöljy
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
2.1 cupKaurajuoma, maidoton
-
2 keskikokoinenKananmuna, tuore