Nokkosletut
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/04/marttaliitto_nokkosletut_hvaaka.jpg
		
		Nokkosletut
Maukkaat letut nokkosesta! Tarjoa letut esimerkiksi puolukoiden kera.
- 
				
					Avainsanat:
				
														
 - Arjen helpot
 - Kesä
 - Kevät
 - Suolainen leivonta
 - Villiyrtit
 
Valmistusohje
2 l tuoreita nokkosia (2 dl ryöpättynä)
2 munaa
5 dl maitoa tai kaurajuomaa
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä 
- Kiehauta nokkoset ja valuta siivilässä. Hienonna.
 - Vatkaa munien rakenne rikki.
 - Lisää joukkoon puolet maidosta tai kaurajuomasta ja sitten jauhot.
 - Lisää loput nesteestä, nokkoset, suola ja rypsiöljy.
 - Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
 - Paista taikinasta paistinpannulla lettuja.
 
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki / annos
							0.83							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 310 kcal
 - Rasva 8.1 g
 - Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
 - Proteiini 19.1 g
 - Hiilihydraatti, imeytyvä 34.7 g
 - Sokerit 6.6 g
 - Kuitu, kokonais- 9.8 g
 - Natrium 386.8 mg
 - Kalsium 1225 mg
 - Rauta 11.5 mg
 - C-vitamiini 353.3 mg
 
Pääraaka-aineet
- 
								1 cupVehnäjauho, valkoinen
 - 
								8.5 cupNokkonen
 - 
								1 rklRypsiöljy
 - 
								0.5 tlSuola, pöytäsuola
 - 
								2.1 cupKaurajuoma, maidoton
 - 
								2 keskikokoinenKananmuna, tuore