Ainesosat

  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 10 tl
    Rypsiöljy
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 5 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 2 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola

Reseptin ravintosisältö

Energia 147 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.5 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 69 mg
  • Natrium 151.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Sokerit 2.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14.6 g
  • Proteiini 4.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
  • Rasva 8.1 g

Valmistusohje

2 munaa
5 dl maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl kiehautettuja, hienonnenttuja nokkosia
1/2 tl suolaa
1 rkl öljyä

  1. Vatkaa munien rakenne rikki.
  2. Lisää joukkoon puolet maidosta ja sitten jauhot.
  3. Lisää sitten loput maidosta, nokkoset, suola ja öljy.
  4. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
  5. Paista taikinasta paistinpannulla lettuja.
  • Jos panet taikinan mehukanisteriin, voit sekoittaa taikinaa helposti ravistelemalla kanisteria.
    Kanisterista taikinan annostelu pannulle on helppoa ja siistiä.
    Lisäksi kanisterissa taikinan voi ottaa mukaan, jos haluat paistaa lettuja vaikkapa luontoretkellä.
Jaa sivu