Nokkosletut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/nokkosletut.jpg
-
Avainsanat:
- Alkuruoat ja välipalat
- Kasvisruoat
- Kesä
- Kevät
- Villivihannekset
Valmistusohje
2 munaa
5 dl maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl kiehautettuja, hienonnenttuja nokkosia
1/2 tl suolaa
1 rkl öljyä
- Vatkaa munien rakenne rikki.
- Lisää joukkoon puolet maidosta ja sitten jauhot.
- Lisää sitten loput maidosta, nokkoset, suola ja öljy.
- Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
- Paista taikinasta paistinpannulla lettuja.
- Jos panet taikinan mehukanisteriin, voit sekoittaa taikinaa helposti ravistelemalla kanisteria.
Kanisterista taikinan annostelu pannulle on helppoa ja siistiä.
Lisäksi kanisterissa taikinan voi ottaa mukaan, jos haluat paistaa lettuja vaikkapa luontoretkellä.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
147
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- Rasva 8.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
- Proteiini 4.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 14.6 g
- Sokerit 2.5 g
- Kuitu, kokonais- 0.6 g
- Natrium 151.4 mg
- Kalsium 69 mg
- Rauta 0.5 mg
- C-vitamiini 0.5 mg
Ainesosat
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
2 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
5 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
10 tlRypsiöljy
-
1 rklRypsiöljy