Valmistusohje

6 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
2-3 dl kiehautettuja nokkosenlehtiä hienonnettuina
5 munaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria

täyte:
tilkka öljyä
1 purjosipuli
½ kg porkkanoita
200 g kevytsulatejuustoa
ripaus suolaa
vastajauhettua mustapippuria
hienonnettua tuoretta basilikaa

  1. Sekoita maito ja vehnäjauhot tasaiseksi taikinaksi.
  2. Lisää hienonnetut nokkoset sekä munien keltuaiset.
  3. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto varovasti nostelemalla muiden aineiden joukkoon.
  5. Kaada taikina uunipannulle öljytyn leivinpaperin päälle.
  6. Paista 200°C:ssa noin 20 minuuttia.
  7. Valmista täyte: Kuumenna öljy pannussa tai paistokasarissa.
  8. Lisää hienonnettu purjo ja raastetut porkkanat.
  9. Hauduta noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat hiukan pehmenneet.
  10. Lisää sulatejuusto, sekoita hyvin ja mausta seos suolalla, mustapippurilla sekä basilikalla.
  11. Levitä täyte munakasrullan päälle ja kääri levy paperin avulla rullalle.

 

Ainesosat

  • 6 dl
    maitoa
  • 3 dl
    vehnäjauhoja
  • 2.5 dl
    kiehautettuja nokkosia
  • 5 kpl
    kananmunaa
  • 1 tl
    suolaa
  • 1/4 tl
    valkopippuria
  • 1 rkl
    rypsiöljyä
  • 200 g
    purjosipulia
  • 500 g
    porkkanoita
  • 200 g
    vähärasvaista sulatejuustoa
  • 1/2 tl
    suolaa
  • 1/4 g
    mustapippuria
  • 3 rkl
    tuoretta basilikaa

Reseptin ravintosisältö

Energia 258 kcal/annos
  • C-vitamiini 32.9 mg
  • Rauta 2.3 mg
  • Kalsium 364.6 mg
  • Natrium 770.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.4 g
  • Sokerit 8.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 31.1 g
  • Proteiini 14.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.4 g
  • Rasva 9.8 g
Jaa sivu