Nokkosmunakasrulla

8 annosta

Valmistusohje

6 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
2-3 dl kiehautettuja nokkosenlehtiä hienonnettuina
5 munaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria

täyte:
tilkka öljyä
1 purjosipuli
½ kg porkkanoita
200 g kevytsulatejuustoa
ripaus suolaa
vastajauhettua mustapippuria
hienonnettua tuoretta basilikaa

  1. Sekoita maito ja vehnäjauhot tasaiseksi taikinaksi.
  2. Lisää hienonnetut nokkoset sekä munien keltuaiset.
  3. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto varovasti nostelemalla muiden aineiden joukkoon.
  5. Kaada taikina uunipannulle öljytyn leivinpaperin päälle.
  6. Paista 200°C:ssa noin 20 minuuttia.
  7. Valmista täyte: Kuumenna öljy pannussa tai paistokasarissa.
  8. Lisää hienonnettu purjo ja raastetut porkkanat.
  9. Hauduta noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat hiukan pehmenneet.
  10. Lisää sulatejuusto, sekoita hyvin ja mausta seos suolalla, mustapippurilla sekä basilikalla.
  11. Levitä täyte munakasrullan päälle ja kääri levy paperin avulla rullalle.
Hiilijalanjälki
0.82 kg CO2 ekv
  • Energia 258 kcal/annos
  • Rasva 9.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.4 g
  • Proteiini 14.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 31.1 g
  • Sokerit 8.7 g
  • Kuitu, kokonais- 3.4 g
  • Natrium 770.5 mg
  • Kalsium 364.6 mg
  • Rauta 2.3 mg
  • C-vitamiini 32.9 mg