Valmistusohje

2 dl maissijauhoa
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
½–1 dl kuivattua nokkosrouhetta
½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
¾ dl rypsi- tai oliiviöljyä
½ tl suolaa
2 dl kiehuvaa vettä

Pinnalle: seesaminsiemeniä

  1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin.
  2. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille mahdollisimman ohueksi levyksi.
  3. Ripottele pinnalle see­saminsiemeniä.
  4. Paista uunissa 150°C:ssa  45–50 minuuttia.

    Jäähdytä ja murra sopiviksi paloiksi.

Ainesosat

  • 1 dl
    Auringonkukansiemen
  • 1 dl
    Seesaminsiemen, kuorineen
  • 0.5 dl
    Pellavansiemen, kokonainen
  • 0.5 dl
    Kaurahiutale
  • 0.75 dl
    Rypsiöljy
  • 0.5 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 2 dl
    Jauho, maissijauho, hienoksi jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 111 kcal/annos
  • C-vitamiini 0 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • Kalsium 39.8 mg
  • Natrium 60.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.1 g
  • Sokerit 0.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7.1 g
  • Proteiini 2.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
  • Rasva 8.3 g
Jaa sivu