Nokkosperunakeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/04/marttaliitto_nokkosperunasosekeitto_vaaka_h.jpg
Nokkosperunakeitto
Valmista nokkosista tätä pehmoista ja keväistä sosekeittoa! Nokkosperunakeitto saa ruokaisuutta myös valkoisista pavuista.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Keitot
- Kesä
- Kevät
- Maidoton
- Vegaaninen
- Villiyrtit
Valmistusohje
2 l tuoreita nokkosia (2 dl ryöpättynä)
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
6 isoa jauhoista perunaa
1 rkl rypsiöljyä
noin 8 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tlk isoja valkoisia papuja
2 dl kaura- tai ruokakermaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
0,25 tl suolaa
2 tl sitruunanmehua
- Kiehauta nokkoset ja valuta siivilässä.
- Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipulinkynnet.
- Kuori perunat ja pilko pieniksi kuutioiksi.
- Kuullota sipulia ja valkosipulia rypsiöljyssä kattilassa. Lisää perunat, nokkoset ja vesi sekä kasvisliemikuutio.
- Kiehauta keitto ja anna hautua hiljalleen kiehuen 10 minuuttia.
- Lisää valkopavut, kerma ja mausteet. Keitä hiljalleen vielä noin 5 minuuttia.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella. Jos keitto vaikuttaa paksulta, lisää vettä. Tarkista maku.
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki
1.09 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 307 kcal/annos
- Rasva 9.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
- Proteiini 19.7 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 28.2 g
- Sokerit 4.7 g
- Kuitu, kokonais- 14.2 g
- Natrium 148.8 mg
- Kalsium 1265.2 mg
- Rauta 11.8 mg
- C-vitamiini 364.3 mg
Pääraaka-aineet
-
0.25 rklSitruunamehu, säilykkeitä tai pullotettu
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
0.5 tlMustapippuri
-
0.85 cupRuoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, kaurakerma, kevyt, rasvaa 7 %
-
200 gPapu, valkoinen, keitetty
-
2 1/2 kuutioKasvisliemikuutio (soijaton, vegaani)
-
0.8 literVesi, (hanavesi)
-
1 rklRypsiöljy
-
6 kplPeruna, kuorittu
-
10 gValkosipuli
-
1 kplSipuli
-
8.5 cupNokkonen