Nokkosperunakeitto

Valmista nokkosista tätä pehmoista ja keväistä sosekeittoa! Nokkosperunakeitto saa ruokaisuutta myös valkoisista pavuista.

G
4 annosta

Valmistusohje

2 l tuoreita nokkosia (2 dl ryöpättynä)
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
6 isoa jauhoista perunaa
1 rkl rypsiöljyä
noin 8 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tlk isoja valkoisia papuja
2 dl kaura- tai ruokakermaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
0,25 tl suolaa
2 tl sitruunanmehua 

  1. Kiehauta nokkoset ja valuta siivilässä.
  2. Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipulinkynnet.
  3. Kuori perunat ja pilko pieniksi kuutioiksi.
  4. Kuullota sipulia ja valkosipulia rypsiöljyssä kattilassa. Lisää perunat, nokkoset ja vesi sekä kasvisliemikuutio.
  5. Kiehauta keitto ja anna hautua hiljalleen kiehuen 10 minuuttia.
  6. Lisää valkopavut, kerma ja mausteet. Keitä hiljalleen vielä noin 5 minuuttia.
  7. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Jos keitto vaikuttaa paksulta, lisää vettä. Tarkista maku.

Testattu Marttakeittiössä. 

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
1.09 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 307 kcal/annos
  • Rasva 9.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
  • Proteiini 19.7 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 28.2 g
  • Sokerit 4.7 g
  • Kuitu, kokonais- 14.2 g
  • Natrium 148.8 mg
  • Kalsium 1265.2 mg
  • Rauta 11.8 mg
  • C-vitamiini 364.3 mg