Nokkospesto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/04/marttaliitto_nokkospesto_vaaka_h-1.jpg
Nokkospesto
Keväinen ja maukas pesto! Jos haluat pehmeämmän koostumuksen, liota auringonkukansiemeniä ennen ruoanvalmistusta noin tunnin ajan vedessä.
-
Avainsanat:
- Dipit ja levitteet
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvis
- Kesä
- Kevät
- Villiyrtit
Valmistusohje
1 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl rypsiöljyä
0,75 dl vettä
2–3 rkl sitruunanmehua
1 l tuoreita nokkosia (1 dl ryöpättynä)
1 valkosipulinkynsi
50 g kovaa ja voimakasta juustoa, kuten parmesaania
0,5 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
- Mittaa kulhoon (liotetut) auringonkukansiemenet, rypsiöljy, vesi, ja sitruunamehu.
- Kiehauta nokkoset.
- Valuta nokkoset ja lisää ne kulhoon. Lisää kuorittu valkosipulinkynsi, raastettu juusto, suola ja pippuri. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.52 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 336 kcal/annos
- Rasva 26.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4 g
- Proteiini 16.2 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 5.5 g
- Sokerit 2 g
- Kuitu, kokonais- 5.8 g
- Natrium 466.8 mg
- Kalsium 771.2 mg
- Rauta 6.2 mg
- C-vitamiini 176.6 mg
Pääraaka-aineet
-
1 ripausMustapippuri
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
50 gJuusto, parmesaania, kova
-
3.5 gValkosipuli
-
4.2 cupNokkonen
-
2 rklSitruunamehu, säilykkeitä tai pullotettu
-
0.075 literVesi, (hanavesi)
-
0.2 cupRypsiöljy
-
0.42 cupAuringonkukansiemen