Nokkospesto

Keväinen ja maukas pesto! Jos haluat pehmeämmän koostumuksen, liota auringonkukansiemeniä ennen ruoanvalmistusta noin tunnin ajan vedessä. 

G
4 annosta

Valmistusohje

1 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl rypsiöljyä
0,75 dl vettä
2–3 rkl sitruunanmehua
1 l tuoreita nokkosia (1 dl ryöpättynä)
1 valkosipulinkynsi
50 g kovaa ja voimakasta juustoa, kuten parmesaania
0,5 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria 

  1. Mittaa kulhoon (liotetut) auringonkukansiemenet, rypsiöljy, vesi, ja sitruunamehu.
  2. Kiehauta nokkoset.
  3. Valuta nokkoset ja lisää ne kulhoon. Lisää kuorittu valkosipulinkynsi, raastettu juusto, suola ja pippuri. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.52 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 336 kcal/annos
  • Rasva 26.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4 g
  • Proteiini 16.2 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 5.5 g
  • Sokerit 2 g
  • Kuitu, kokonais- 5.8 g
  • Natrium 466.8 mg
  • Kalsium 771.2 mg
  • Rauta 6.2 mg
  • C-vitamiini 176.6 mg