Valmistusohje

1 kananmuna
2,5 dl rypsiöljyä
1 tl sinappia (esim. dijon)
1 tl etikkaa (esim. valkoviini- tai väkiviinaetikkaa)
½ tl suolaa
Maun mukaan esim. valkosipulia, valko- tai mustapippuria tai yrttejä.

Tärkeää on, että ainesosat ovat saman lämpöisiä.

  1. Riko kananmuna astian pohjalla niin, että keltuainen pysyy ehjänä. Valuta päälle öljy, sinappi, etikka ja lisää suola ja valitsemasi mausteet.
  2. Aseta sauvasekoitin astian pohjaan varovasti niin, että keltuainen jää teräosan alle. Käynnistä sauvasekoitin, pidä käynnissä ja astian pohjassa kiinni, kunnes öljy on sekoittunut kananmunan kanssa. Jos sekoittuminen ei tapahdu kunnolla, nosta sauvasekoittimen terää hitaasti ylös pintaa kohti.

Kommentit (3)

  1. Onnistui. Maistuu niin hyvältä, että vois lusikoida suuhunsa sellaisenaan. Taidan kuitenkin raastaa kaalia ja porkkanaa mukaan 🙂

  2. En tiedä mikä meni puihin. Kaksi kertaa tein ja molemmat kerrat siitä tuli ns.muna maidon näköistä? Pari viikkoa sitten tein ekan kerran ja onnistui erinomaisesti?

  3. Todella helppo 😊 Hyvää tuli, tein pekoni-perunasalaatin ( +kurkkusalaattia, kevätsipulia, mustapippuri) ja siihen tämän majoneesin.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*