Valmistusohje

1 kananmuna
2,5 dl rypsiöljyä
1 tl sinappia (esim. dijon)
1 tl etikkaa (esim. valkoviini- tai väkiviinaetikkaa)
½ tl suolaa
Maun mukaan esim. valkosipulia, valko- tai mustapippuria tai yrttejä.

Tärkeää on, että ainesosat ovat saman lämpöisiä.

 1. Riko kananmuna astian pohjalla niin, että keltuainen pysyy ehjänä. Valuta päälle öljy, sinappi, etikka ja lisää suola ja valitsemasi mausteet.
 2. Aseta sauvasekoitin astian pohjaan varovasti niin, että keltuainen jää teräosan alle. Käynnistä sauvasekoitin, pidä käynnissä ja astian pohjassa kiinni, kunnes öljy on sekoittunut kananmunan kanssa. Jos sekoittuminen ei tapahdu kunnolla, nosta sauvasekoittimen terää hitaasti ylös pintaa kohti.

Kommentit (7)

 1. Helppo ja hyvä, olen maustanut vaihdellen esim. valkosipulinkynsillä, tuoreella paprikalla tai savupaprikajauheella, onnistuu aina.👌
  Reseptissä hyvää on myös maininta siitä, että ainesten on oltava nimenomaan samanlämpöisiä, eikä monien muiden reseptien tapaan huoneenlämpöisiä. Esimerkiksi avattu sinappi kun ei säily huoneenlämmössä ja on siksi yleensä jääkaappikylmää, niin itse mittaan kaikki ainekset sekoitusastiaan ja laitan jääkaappiin odottamaan siksi aikaa kun teen ruuan valmiiksi, näin majoneesi on valmis surautettavaksi kun sen aika on.
  Olen sittemmin siirtynyt vegaaniseen versioon, mutta tällä reseptillä tulee edelleen tehtyä silloin kun kikhernelientä ei ole.

 2. Super hyvää, tein eka kertaa ja heti onnistu, laitoin 2 valkosipulin kynttä ja Korpelan guormet makeeta sinappia, teen kyllä toistekin, ei tarvi enää kaupasta ostaa, peittoo ne 6-0 🤩

 3. Mahtavan helppo ohje. Ekaa kertaa tein majoneesia ja heti onnistui. Sen jälkeen ihan muutaman kerran tehnyt ja aina onnistuu. Martat <3

 4. Olipa helppo! Laitoin ensin pohjalle pienen murskatun valkosipulin kynnen, teelusikallisen Colmans sinappijauhetta, etikkaa ja suolaa myllystä. Siihen päälle muna ja rapsiöljy. Valmista parissa sekunnissa ja vie kielen mennessään.

 5. Onnistui. Maistuu niin hyvältä, että vois lusikoida suuhunsa sellaisenaan. Taidan kuitenkin raastaa kaalia ja porkkanaa mukaan 🙂

 6. En tiedä mikä meni puihin. Kaksi kertaa tein ja molemmat kerrat siitä tuli ns.muna maidon näköistä? Pari viikkoa sitten tein ekan kerran ja onnistui erinomaisesti?

 7. Todella helppo 😊 Hyvää tuli, tein pekoni-perunasalaatin ( +kurkkusalaattia, kevätsipulia, mustapippuri) ja siihen tämän majoneesin.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*