-
Avainsanat:
- Liha- ja makkararuoat
Valmistusohje
4-5 hampurilaissämpylää
500 g maustamattomia broilerin fileitä
tomaattia
salaattia
juustoviipaleita
majoneesia
maustekastike
4 rkl fariinisokeria
3 rkl soijaa
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl punaviinietikkaa
2 valkosipulinkynttä
2 tl chilitahnaa
Sekoita kastikkeen ainekset. Siirrä broilerit uunivuokaan ja valuta päälle kastike. Peitä vuoka foliolla, nosta 150-asteiseen uuniin ja anna kypsyä pari tuntia. Lisää tarvittaessa muutama lusikallinen vettä.
Ota ylikypsä broileri kastikkeesta ja revi haarukalla ohuiksi säikeiksi. Lisää lihat takaisin lämpimän kastikkeen joukkoon.
Täytä hampurilaissämpylät nyhtöbroilerilla, majoneesilla, kasviksilla ja juustolla.
Vinkki!
Kokeile broilerin tilalla nyhtökauraa: kuullota pannulla sipulia. Lisää nyhtökaura ja maustekastike ja anna maustua hetken.
Nopeamman version broilerista saat, kun laitat uunin 225-asteeseen. Anna fileiden olla uunissa noin tunti. Pöyhi fileitä pari kertaa paiston aikana.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 7.6 mg
- Rauta 1.9 mg
- Kalsium 306.1 mg
- Natrium 1237.3 mg
- Kuitu, kokonais- 1.8 g
- Sokerit 13.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 44.4 g
- Proteiini 38.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 9.7 g
- Rasva 25.2 g
Ainesosat
-
5 kplHampurilaissämpylä, koko vehnä
-
500 gBroileri, rintafilee, nahaton
-
1 kplTomaatti
-
200 gSalaatti, vihreä
-
200 gJuusto, cheddar
-
50 gMajoneesi, kotitekoinen
-
4 rklSokeri
-
3 rklMaustekastike, soijakastike
-
20 gTomaattisose, tomaattipyree
-
2 rklPunaviinietikka
-
14 gValkosipuli