Nyhtökauraborssi
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/02/Nyhtokauraborssi.jpg
Nyhtökauraborssi
Valmistusohje
Lämmittävä punajuurikeitto tehdään arkena pakastejuureksista ja etikkapunajuurista. Tämän kasviskeiton kruunaa nyhtökaura, joka soveltuu keittoon erinomaisesti. Nyhtökaura kannattaa lisätä vasta lopuksi.
8 dl kasvislientä
200 g valkokaalia
250 g (pakaste)juuressuikaleita
1 rkl öljyä
380 g etikkapunajuurikuutioita
1 tl kuivattua timjamia
1 laakerinlehti
240 g nyhtökauraa
½ tl mustapippuria myllystä
½–1 dl etikkapunajuurien lientä
(½ tl suolaa)
Lisäksi tarjoiluun smetanaa.
- Tee kasvisliemi fondista tai kuutioista. Raasta kaali karkeaksi raasteeksi. Paista kaalia ja juuressuikaleita öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia.
- Valuta etikkapunajuuret siivilässä kulhon päällä. Säästä lientä keiton maustamiseen. Lisää punajuuret, kasvisliemi, timjami ja laakerinlehti kattilaan. Anna kypsyä kannen alla keskilämmöllä poristen noin 15 minuuttia.
- Lisää nyhtökaura keittoon. Mausta keitto pippurilla ja etikkapunajuurien liemellä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa keiton kanssa esimerkiksi smetanaa tai vegaanista kaurafraichea.