Valmistusohje

250 g maustamatonta nyhtökauraa
2 rkl voita tai öljyä
2 dl kasvislientä
¼ tl jauhettua maustepippuria
Lisäksi:
puolukkasurvosta
mauste- tai suolakurkkuja

1. Kuumenna rasva pannulla ja lisää siihen nyhtökaura. Paista hetki.
2. Kaada pannulle kuuma kasvisliemi ja maustepippuri. Sekoittele ja kuumenna niin, että lähes kaikki liemi imeytyy nyhtökauraan. Tarkista maku.
3. Tarjoile nyhtökaurakäristyksen kanssa puolukkasurvosta, mauste- tai suolakurkkuja ja perunasosetta.

 

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • C-vitamiini 0 mg
  • Rauta 3 mg
  • Kalsium 0.6 mg
  • Natrium 12.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.9 g
  • Sokerit 0.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 4.3 g
  • Proteiini 0.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
  • Rasva 7.6 g