Valmistusohje

250 g maustamatonta nyhtökauraa
2 rkl voita tai öljyä
2 dl kasvislientä
¼ tl jauhettua maustepippuria
Lisäksi:
puolukkasurvosta
mauste- tai suolakurkkuja

1. Kuumenna rasva pannulla ja lisää siihen nyhtökaura. Paista hetki.
2. Kaada pannulle kuuma kasvisliemi ja maustepippuri. Sekoittele ja kuumenna niin, että lähes kaikki liemi imeytyy nyhtökauraan. Tarkista maku.
3. Tarjoile nyhtökaurakäristyksen kanssa puolukkasurvosta, mauste- tai suolakurkkuja ja perunasosetta.

 

Ainesosat

  • 250 g
    maustamatonta nyhtökauraa
  • 2 rkl
    rypsiöljyä tai voita
  • 2 dl
    kasvislientä
  • 0.25 tl
    jauhettua maustepippuria

Reseptin ravintosisältö

Energia 474 kcal/annos
  • C-vitamiini 0 mg
  • Rauta 3 mg
  • Kalsium 0.6 mg
  • Natrium 12.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.9 g
  • Sokerit 0.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 4.3 g
  • Proteiini 0.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
  • Rasva 7.6 g
Jaa sivu