Valmistusohje

2 dl vettä
1 ½ dl esikypsytettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
1 l maitoa
1 tl suolaa

  1. Kiehauta vesi, lisää suurimot ja anna veden imeytyä niihin.
  2. Lisää maito, kuumenna ja keitä puuroa noin 45 minuuttia välillä sekoittaen.
  3. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia.
  4. Mausta suolalla.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • C-vitamiini 2.7 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • Kalsium 308.8 mg
  • Natrium 688.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.4 g
  • Sokerit 12.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 37.4 g
  • Proteiini 10.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.8 g
  • Rasva 4.8 g