Ohratabbouleh (Tabbouleh från korn)

4 annosta

Valmistusohje

(På svenska nedan)

3 dl rikottuja ohraryynejä
1 iso nippu lehtipersiljaa
1 ruukku minttua
300 g kirsikkatomaatteja
1 kurkku
2 punasipulia
0,5 dl tyrnimehua
1 dl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

  1. Valmista ohraryynit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Huuhtele ja hienonna persilja, hienonna myös minttu.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää sitten keitetyn ohran sekaan. Anna seistä hetken aikaa.
  4. Halkaise tomaatit ja kuutioi kurkku. Kuori ja hienonna sipulit ja sekoita kaikki kasvikset ohran sekaan.

Tarjoile.

***

3 dl krossade korngryn
1 stor bunt bladpersilja
1 kruka mynta
300 g körsbärstomater
1 gurka
2 rödlökar
0,5 dl havtornssaft
1 dl olivolja
salt, peppar

Tillred korngryn enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj och hacka persiljan, grocstrimla myntbladen.

Blanda igop dressingen och häll den över den kokta, avsvalnade korngrynen. Låt stå svalt en stund. Dela tomaterna och tärna gurkan. Skala och finhacka lökarna. Vänd ner frönsakerna i korngrynen och servera.

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

  • Energia 476 kcal/annos
  • C-vitamiini 36.2 mg
  • Rauta 2 mg
  • Kalsium 46.8 mg
  • Natrium 51.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 12.3 g
  • Sokerit 6.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 60.2 g
  • Proteiini 7.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.5 g
  • Rasva 24.2 g