Ohut siemennäkkileipä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/11/Siemennakkarit.jpg
-
Avainsanat:
Valmistusohje
1dl auringonkukan siemeniä
0,5 dl pellavansiemenrouhetta
0,5 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl seesaminsiemeniä
1 rkl chiansiemeniä
1 tl psylliumia
1 tl suolaa
2 dl vettä
1 rkl öljyä
- Sekoita kuivat ainekset keskenään. Kiehauta vesi ja sekoita kuivien ainesten joukkoon. Lisää öljy ja anna massan vetäytyä 10 minuuttia, jotta chiansiemenet ehtivät geeliytyä.
- Levitä taikinamassa uunipellille leivinpaperin päälle ohueksi levyksi. Paista 175-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia tai kunnes näkkileipä on kuivaa ja kullanruskeaa. Paloittele jäähtynyt näkkileipä varovasti taittaen sopivan muotoisiksi paloiksi. Säilytä huoneenlämmössä.
Leena Ranta
Plokkaan edellisvuosien Martat-lehtiä (olen keliaakikko), löysin lehdestä v 2017 tosi hyvän Ohut siemennäkkäri – reseptin.
Tuli mieleen, että katsonpa netistä, löytyskö sama resepti, ettei mun tartte kaikkia lehdistä leikata. Löytyi! Mutta nettireseptistä oli pudonnut yksi tärkeä rivi: 1 tl psylliumia. Koostumus huomattavan erilainen leivissö ja pullissa ilman psylliumissa.
Toivon, että korjaatte tämän KIITOS!
Arja Lampinen
Vitamiini-rautapläjäys,
3 nippua persiljaa
1 makea appelsiini
1-2 vs-kynttä
1 pieni sipuli
Etikkaa
Suolaa
Sokeria
Mustapippuria
Öljyä
Laita ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi soosiksi sauvasekoittimella. Toimii hyvin esim.papusoosin ja riisin lisukkeena. Soosin pitää maistua hieman etikkaiselta, sitruksiselta ja makeahkolta. Suosin itse rypsiöljyä joka on kotimaista ja vailla sivumakuja.
Kiitos näkkäriohjeesta!
Anne Pulliainen
Minun versioni joulun glögistä:
Joulu glögi:
-1 pullo punaviiniä
-2 dl Vodkaa
-1 kanelitanko
-4 kokonaista neilikkaa
-pala inkivääriä
-1 dl rusinoita
-1 dl kaltattuja manteleita
-1 rkl sokeria
-koristeluun suikaloitua appelsiinin kuorta
OHJE:Kaada punaviini ja Vodka kattilaan. Lisää kanelitanko, neilikat ja inkivääri. Kuumenna juoma varovasti kiehuvaksi, mutta älä päästä kiehahtamaan. Lisää kattilaan rusinat, mantelit ja sokeri. Koristele glögi suikaloidulla appelsiininkuorella.
Anne Pulliainen
1 PELLILLINEN SIEMENNÄKKÄRIÄ
-4,5 DL MAISSIJAUHOA
-4 DL HIRSSIHIUTALEITA
-4 DL AURINGONKUKANSIEMENEITÄ
-4 DL SEESAMINSIEMENEITÄ
-2 DL KURPITSANSIEMENEITÄ
-2 DL PELLAVANSIEMENEITÄ
-1 L VETTÄ
-2 DL RUOKAÖLJYÄ
-3 TL SUOLAA
OHJE: MITTAA KAIKKI KUIVAT AINEET KULHOON, MUTTA JÄTÄ SUOLASTA 1 TL PÄÄLLE RIPOTTELUA VARTEN. KIEHAUTA VESI. LISÄÄ ÖLJY KUIVIIN AINEKSIIN JA LOPUKSI KIEHUVA VESI. SEKOITA TASAISEKSI. LEVITÄ TAIKINAA PELLILLE HYVIN OHUT KERROS. RIPOTA PINNALLE HIEMAN SUOLAA. PAISTA 150 ASTEISESSA UUNISSA NOIN 1½ TUNTIA.