Avainsanat:

Valmistusohje

1dl auringonkukan siemeniä
0,5dl pellavansiemenrouhetta
0,5dl kurpitsansiemeniä
0,5dl seesaminsiemeniä
1rkl chiansiemeniä
1tl suolaa
2dl vettä
1rkl öljyä

  1. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Kiehauta vesi ja sekoita kuivien ainesten joukkoon. Lisää öljy ja anna massan vetäytyä 10 minuuttia, jotta chiansiemenet ehtivät geeliytyä.
  2. Levitä taikinamassa uunipellille leivinpaperin päälle ohueksi levyksi. Paista 175-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia tai kunnes näkkileipä on kuivaa ja kullanruskeaa. Paloittele jäähtynyt näkkileipä varovasti taittaen sopivan muotoisiksi paloiksi. Säilytä huoneenlämmössä.

 

Vinkki! Suolan voi ripotella kuuman näkkärin päälle sormisuolana. Näin suolaa tarvitaan vähemmän kuin taikinaan lisättäessä.

Lahjavinkki! Siemennäkkäri on herkullinen joululahja. Painele taikinasta piparkakkumuottien avulla kuvioita ja pakkaa kauniiseen rasiaan.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu