Oliiviskonssi

8 annosta

Valmistusohje

0,5 dl oliiveja
(pari oksaa tuoreita yrttejä, esimerkiksi basilikaa tai timjamia)
0,5 dl parmesaanijuustoa raastettuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
50 g kylmää voita
1 dl maustamatonta jogurttia
1 dl kylmää vettä

Kuumenna uuni 200-asteeseen. Pilko oliivit renkaiksi tai käytä valmiita oliivirenkaita. Jos haluat, hienonna pari oksaa yrttejä.

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Paloittele kylmä voi joukkoon ja nypi sormin murumaiseksi. Sekoita jogurtti ja vesi joukkoon nopeasti niin, että kaikki menee hyvin sekaisin, mutta älä vaivaa.

Taputtele taikina ympyräksi levyksi pellin päälle leivinpaperin päälle. Paista 15 minuuttia. Tarjoa lämpimänä voin kanssa.

  • Energia 161 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.2 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • Kalsium 50 mg
  • Natrium 510 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Sokerit 0.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20 g
  • Proteiini 3.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4 g
  • Rasva 7.2 g