Öljy-sinappikastike

G
25 annosta

Valmistusohje

2 rkl sinappia
1 tl sokeria
1 – 2 rkl sitruunamehua tai omenaviinietikkaa
1-2 valkosipulin kynttä
noin 2 dl öljyä
kylmää vettä

1. Kuori ja hienonna valkosipulit.
2.Mittaa sinappi, sokeri, sitruunamehu ja valkosipulit kapeapohjaiseen astiaan ja lisää öljyä ohuena nauhana vatkaten, kunnes kastike on aivan paksua.
3. Lisää vettä, niin että kastike on sopivan juoksevaa tar­jottavak­si.

Vinkki! Kastike on helppo valmistaa, jos käytät vatkaa­miseen sähkö- tai sauvasekoitinta.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.02 kg CO2 ekv
  • Energia 65 kcal/annos
  • Rasva 7.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
  • Proteiini 0.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 0.6 g
  • Sokerit 0.4 g
  • Kuitu, kokonais- 0 g
  • Natrium 14.9 mg
  • Kalsium 1.1 mg
  • Rauta 0 mg
  • C-vitamiini 0.3 mg