Ainesosat

  • 2 rkl
    Sinappi
  • 1 tl
    Sokeri
  • 1/6 dl
    Sitruunamehu
  • 7 g
    Valkosipuli
  • 2 dl
    Rypsiöljy
  • 1 rkl
    Vesi, vesijohtovesi

Reseptin ravintosisältö

Energia 408 kcal/annos
  • C-vitamiini 2 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • Kalsium 6.8 mg
  • Natrium 92.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.2 g
  • Sokerit 2.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 3.4 g
  • Proteiini 0.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.5 g
  • Rasva 44.7 g

Valmistusohje

2 rkl sinappia
1 tl sokeria
1 – 2 rkl sitruunamehua
2 valkosipulin kynttä
noin 2 dl öljyä
kylmää vettä

1. Mittaa mausteet kapeapohjaiseen astiaan ja lisää öljyä nauhana vatkaten, kunnes kastike on aivan paksua.
2. Lisää vettä, niin että kastike on sopivan juoksevaa tar­jottavak­si.

Vinkki! Kastike on helppo valmistaa, jos käytät vatkaa­miseen sähkö- tai sauvavatkainta.

Jaa sivu