Ollin punasipulihilloke
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/punasipulihilloke.jpg
-
Avainsanat:
- Joulu
- Kasvisruoat
- Säilöntä
Valmistusohje
5 punasipulia
3 dl punaviiniä
2 kanelitankoa
10 neilikkaa
2 dl hillosokeria
½ sitruunan mehu
1. Kiehauta punaviini ja mausteet.
2. Lisää suikaloidut sipulit ja keitä ne kuultaviksi.
3. Lisää hillosokeri ja keitä 10 minuuttia.
4. Nosta kattila liedeltä ja lisää sitruunamehu.
Tölkitä kuumana.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
49
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- Rasva 0 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 0.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 10.1 g
- Sokerit 9.1 g
- Kuitu, kokonais- 0.3 g
- Natrium 1.4 mg
- Kalsium 8.2 mg
- Rauta 0.2 mg
- C-vitamiini 2 mg
Ainesosat
-
1 tspNeilikka, jauhettu
-
1/4 dlSitruunamehu
-
2 dlSokeri
-
1 tlKaneli, jauhettu
-
3 dlPunaviini
-
5 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli