Ollin punasipulihilloke
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/punasipulihilloke.jpg
Ollin punasipulihilloke
Valmistusohje
5 punasipulia
3 dl punaviiniä
2 kanelitankoa
10 neilikkaa
2 dl hillosokeria
½ sitruunan mehu
1. Kiehauta punaviini ja mausteet.
2. Lisää suikaloidut sipulit ja keitä ne kuultaviksi.
3. Lisää hillosokeri ja keitä 10 minuuttia.
4. Nosta kattila liedeltä ja lisää sitruunamehu.
5. Tölkitä kuumana.
Testattu Marttakeittiössä
0.1 kg CO2 ekv
- Energia 49 kcal/annos
- Rasva 0 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 0.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 10.1 g
- Sokerit 9.1 g
- Kuitu, kokonais- 0.3 g
- Natrium 1.4 mg
- Kalsium 8.2 mg
- Rauta 0.2 mg
- C-vitamiini 2 mg
Pääraaka-aineet
-
1 tspNeilikka, jauhettu
-
1/4 dlSitruunamehu
-
2 dlSokeri
-
1 tlKaneli, jauhettu
-
3 dlPunaviini
-
5 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli