Omena-fenkolisalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/08/Marttaliitto_omenainen_syyssalaatti_vaaka_H.jpg
Omena-fenkolisalaatti
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Maidoton
- Salaatit
- Syksy
- Vegaaninen
Valmistusohje
1 fenkoli
puolikas kurkkua
8 retiisiä
3 omenaa hapokasta omenaa
1 ruukku vuonankaalia tai viinisuolaheinää
2 rkl seesaminsiemeniä (paahdettuna)
(2d tuoretta silputtua lehtipersiljaa)
Kastike
0,5 dl rypsiöljyä (halutessa osa seesamiöljyä)
0,5 dl limettimehua
1 rkl ruokosokeria
0,5 tl suolaa
- Huuhtele kasvikset. Kuori omena. Leikkaa kaikki kasvikset mandoliinileikkurilla tai veitsellä ohuiksi viipaleiksi.
- Sekoita ainekset keskenään tarjoilukulhossa. Silppua mukaan reilusti lehtipersiljaa.
- Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kääntele seos salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua. Koristele paahdetuilla seesaminsiemenillä.
Testattu Marttakeittiössä
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 186 kcal/annos
- C-vitamiini 24.2 mg
- Rauta 1.1 mg
- Kalsium 90.5 mg
- Natrium 332.5 mg
- Kuitu, kokonais- 3.7 g
- Sokerit 10.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 22.4 g
- Proteiini 2.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
- Rasva 13.9 g
Pääraaka-aineet
-
1 sipuliFenkoli
-
0.5 kplKurkku
-
8 kplRetiisi
-
200 gOmena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen
-
2 rklSeesaminsiemen, kuorineen
-
45 gRypsiöljy
-
50 gLimetti
-
1 rklSokeri
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola