Omena-fenkolisalaatti

G
4 annosta

Valmistusohje

1 fenkoli
puolikas kurkkua
8 retiisiä
3 omenaa hapokasta omenaa
1 ruukku vuonankaalia tai viinisuolaheinää
2 rkl seesaminsiemeniä (paahdettuna)
(2d tuoretta silputtua lehtipersiljaa)

Kastike
0,5 dl rypsiöljyä (halutessa osa seesamiöljyä)
0,5 dl limettimehua
1 rkl ruokosokeria
0,5 tl suolaa

  1. Huuhtele kasvikset. Kuori omena. Leikkaa kaikki kasvikset mandoliinileikkurilla tai veitsellä ohuiksi viipaleiksi.
  2. Sekoita ainekset keskenään tarjoilukulhossa. Silppua mukaan reilusti lehtipersiljaa.
  3. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kääntele seos salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua. Koristele paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Testattu Marttakeittiössä

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

  • Energia 186 kcal/annos
  • C-vitamiini 24.2 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • Kalsium 90.5 mg
  • Natrium 332.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.7 g
  • Sokerit 10.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.4 g
  • Proteiini 2.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
  • Rasva 13.9 g