Valmistusohje

1 fenkoli
puolikas kurkkua
8 retiisiä
3 omenaa hapokasta omenaa
1 ruukku vuonankaalia tai viinisuolaheinää
2 rkl seesaminsiemeniä (paahdettuna)
(2d tuoretta silputtua lehtipersiljaa)

Kastike
0,5 dl rypsiöljyä (halutessa osa seesamiöljyä)
0,5 dl limettimehua
1 rkl ruokosokeria
0,5 tl suolaa

  1. Huuhtele kasvikset. Kuori omena. Leikkaa kaikki kasvikset mandoliinileikkurilla ohuiksi viipaleiksi.
  2. Sekoita ainekset keskenään tarjoilukulhossa. Silppua mukaan reilusti lehtipersiljaa.
  3. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kääntele seos salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua. Koristele paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 186 kcal/annos
  • C-vitamiini 24.2 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • Kalsium 90.5 mg
  • Natrium 332.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.7 g
  • Sokerit 10.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.4 g
  • Proteiini 2.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
  • Rasva 13.9 g

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*