Ainesosat

  • 1000 g
    Omena, keskiarvo, punnittu kuorineen
  • 5 dl
    Puolukka
  • 12 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 500 g
    Sokeri
  • 1 tl
    Kaneli, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 618 kcal/annos
  • C-vitamiini 25.1 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • Kalsium 40.8 mg
  • Natrium 5.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.6 g
  • Sokerit 146.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 185.5 g
  • Proteiini 0.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 0.6 g

Valmistusohje

1 kg omenia
1/2 l aronian marjoja
12 dl vettä
500 g sokeria
pala kokonaista kanelia

  1. Kiehauta vesi, sokeri ja kanelipala.
  2. Kuori ja lohko omenat.
  3. Täytä huolellisesti pestyt, samankokoiset tölkit omenalohkoilla ja aronianmarjoilla.
  4. Kaada liemi tölkkeihin, jätä pari senttiä tölkistä tyhjäksi.
  5. Kierrä kannet löysästi kiinni.
  6. Asettele tölkit laakeaan kattilaan, jonka pohjalle on pantu puhdas pyyhe.
  7. Kaada kattilaan vettä 2/3 tölkkien korkeudesta.
  8. Kuumenna hitaasti vesi kiehumispisteeseen ja pidä siinä noin 15 min.
  9. Nosta tölkit vedestä ja kierrä kannet tiukasti kiinni.

    Marja-aronian marjojen asemasta voi hyvin käyttää myös kirsikoita ja karviaismarjoja, jotka on hyvä pistellä ennen kuumennusta.

 

Jaa sivu