-
Avainsanat:
- Kasvisruoat
- Sieniruoat
- Syksy
Valmistusohje
Pohja:
75 g pehmeää voita tai margariinia
2 dl maitoa
4 dl kaurahiutaleita
2 dl hiivaleipä- tai spelttijauhoja
0,25 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
5 dl paloiteltuja haperoita tai tatteja tai muita mietoja sieniä
2 rkl voita tai öljyä
2 sipulia
2–3 hapanta omenaa (n. 200 g)
1 dl ruohosipulisilppua
2 tl timjamia
0,5 tl suolaa
150 g juustoraastetta
2 munaa
2 dl ruokakermaa
10 kirsikkatomaattia
Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota hetki. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija noin 28 cm) pohjalle ja reunoille.
Hienonna sipulit ja raasta omenat karkeaksi raasteeksi. Kuumenna sieniä pannulla, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää rasva, sipulit ja omenat. Hauduta hetki.
Ota pannu levyltä ja jäähdytä hetki. Lisää joukkoon ruohosipuli, mausteet ja juustoraaste.
Riko munat kulhoon. Lisää kerma ja sekoita. Lisää seos pannulle. Kaada täyte vuokaan. Painele pintaa halkaistut kirsikkatomaatit. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Koristele valmis piirakka persiljasilpulla.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 12.6 mg
- Rauta 4 mg
- Kalsium 122.2 mg
- Natrium 449.4 mg
- Kuitu, kokonais- 4.1 g
- Sokerit 8.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 35.2 g
- Proteiini 9.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 9.3 g
- Rasva 20.7 g
Ainesosat
-
75 gVoi
-
200 gMaito, rasvaton
-
140 gKaurahiutale
-
130 gJauho, hiivaleipävehnäjauho
-
0.25 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlLeivinjauhe
-
500 gSieni tatti, hapero
-
2 rklRypsiöljy
-
2 kplSipuli
-
340 gOmena, kotimainen, kuorittu
-
5 rklRuohosipuli
-
2 tlTimjami
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
150 gJuusto, kerma
-
2 keskikokoinenKananmuna, tuore
-
2 dlruokakerma
-
200 gTomaatti