Valmistusohje

Pohja:
75 g pehmeää voita tai margariinia
2 dl maitoa
4 dl kaurahiutaleita
2 dl hiivaleipä- tai spelttijauhoja
0,25 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
5 dl paloiteltuja haperoita tai tatteja tai muita mietoja sieniä
2 rkl voita tai öljyä
2 sipulia
2 hapanta omenaa (n. 200 g)
1 dl ruohosipulisilppua
1 tl timjamia
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
150 g juustoraastetta
2 munaa
2 dl ruokakermaa
10 kirsikkatomaattia

1.Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota hetki. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija noin 28 cm) pohjalle ja reunoille.
2.Hienonna sipulit ja raasta omenat karkeaksi raasteeksi.
3.Kuumenna sieniä pannulla, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää rasva, sipulit ja omenat. Hauduta hetki.
4.Ota pannu levyltä ja jäähdytä hetki. Lisää joukkoon ruohosipuli, mausteet ja juustoraaste.
5.Riko munat kulhoon. Lisää kerma ja sekoita. Lisää seos pannulle. Kaada täyte vuokaan.
6.Painele pintaa halkaistut kirsikkatomaatit.
7.Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys.
8.Koristele valmis piirakka persiljasilpulla.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 20.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9.3 g
  • Proteiini 9.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 33.3 g
  • Sokerit 7 g
  • Kuitu, kokonais- 3.9 g
  • Natrium 449.2 mg
  • Kalsium 122.1 mg
  • Rauta 4 mg
  • C-vitamiini 11.2 mg