Omenaglögi
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/11/shutterstock_516686980.jpg
Valmistusohje
4 dl omenatäysmehua
1 dl vettä
2 tl hunajaa
½ tl kanelia ja inkivääriä
(2 neilikkaa, 1 tähtianis)
tilkka sitruunamehua
koristeeksi sitruunaviipaleita
1. Mittaa ainekset valmiiksi kattilaan
2. Kuumenna mehu lähes kiehuvaksi.
3. Maista varovasti ja lisää hiukan vettä, hunajaa ja sitruunamehua.
4. Koristele sitruunaviipaleilla.
Testattu Marttakeittiössä
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 0.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 0.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 15.5 g
- Sokerit 13.5 g
- Kuitu, kokonais- 0.4 g
- Natrium 4.2 mg
- Kalsium 16 mg
- Rauta 0.2 mg
- C-vitamiini 35.2 mg
Ainesosat
-
4 dlOmenamehu, makeuttamaton
-
1 dlVesi, vesijohtovesi
-
1/2 tspInkivääri, jauhettu
-
1/2 kplSitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen
-
1/6 dlSitruunamehu
-
2 tlHunaja
-
1/2 tlKaneli, jauhettu