Omenainen juhannuskakku
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/omeinainenjuhannuskakku2.jpg
Omenainen juhannuskakku
-
Avainsanat:
- Juhannus
- Kananmunaton
- Kesä
- Makea leivonta
Valmistusohje
perunavoitaikina:
150 g soseutettua perunaa
150 g voita tai margariinia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
täyte:
2 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 dl raparperisosetta
2 omenaa
pinnalle: tomusokeria
- Sekoita soseutettuun perunaan pehmeä rasva ja jauhot. Anna taikinan levätä kylmässä peitettynä.
- Jaa taikina kolmeen osaan ja pyöritä palloiksi.
- Kaaviloi pallot leivinpaperin päällä pyöreiksi, halkaisijaltaan noin 20 sentin levyiksi.
- Paista levyjä 225°C:ssa reilut 10 minuuttia.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla.
- Leikkaa kuoritut omenat reiluiksi lohkoiksi.
- Kokoa kakku tarjoiluvadille niin, että levitä alimmaisen levyn päälle noin puolet raparperisoseesta ja omenalohkoista sekä kermavaahdosta. Nosta toinen levy päälle ja toista sama.
- Siivilöi valmiin tortun päälle tomusokeria.
0.25 kg CO2 ekv
- Energia 226 kcal/annos
- Rasva 16.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 10.5 g
- Proteiini 2.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 19.4 g
- Sokerit 6.4 g
- Kuitu, kokonais- 1.4 g
- Natrium 79.7 mg
- Kalsium 25.6 mg
- Rauta 0.3 mg
- C-vitamiini 2.7 mg
Pääraaka-aineet
-
1 tlVanilliinisokeri
-
1 rklTomusokeri
-
2 keskikokoinen annos (200.0 g)Omena, ulkomainen, kuorittu
-
2 dlRaparperi
-
1 rklSokeri
-
2 dlKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
2 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
150 gVoi
-
150 gPeruna, kuorittu, keitetty, suolaton