Omenainen juhannuskakku

12 annosta

Valmistusohje

perunavoitaikina:
150 g soseutettua perunaa
150 g voita tai margariinia
2 1/2 dl vehnäjauhoja

täyte:
2 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 dl raparperisosetta
2 omenaa

pinnalle: tomusokeria

  1. Sekoita soseutettuun perunaan pehmeä rasva ja jauhot. Anna taikinan levätä kylmässä peitettynä.
  2. Jaa taikina kolmeen osaan ja pyöritä palloiksi.
  3. Kaaviloi pallot leivinpaperin päällä pyöreiksi, halkaisijaltaan noin 20 sentin levyiksi.
  4. Paista levyjä 225°C:ssa reilut 10 minuuttia.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla.
  6. Leikkaa kuoritut omenat reiluiksi lohkoiksi.
  7. Kokoa kakku tarjoiluvadille niin, että levitä alimmaisen levyn päälle noin puolet raparperisoseesta ja omenalohkoista sekä kermavaahdosta. Nosta toinen levy päälle ja toista sama.
  8. Siivilöi valmiin tortun päälle tomusokeria.
Hiilijalanjälki
0.25 kg CO2 ekv
  • Energia 226 kcal/annos
  • Rasva 16.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 10.5 g
  • Proteiini 2.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.4 g
  • Sokerit 6.4 g
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Natrium 79.7 mg
  • Kalsium 25.6 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • C-vitamiini 2.7 mg