Ainesosat

  • 350 g
    Porsaanfilee, ulko/sisäfilee, rasvaa 4,5 %
  • 2 iso annos (300.0 g)
    Omena, ulkomainen, kuorittu
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 1 rkl
    Voi
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 tl
    Maustetahna, currytahna, mieto / tikka
  • 2 dl
    Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %

Reseptin ravintosisältö

Energia 289 kcal/annos
  • C-vitamiini 8.1 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • Kalsium 41 mg
  • Natrium 515.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.9 g
  • Sokerit 16.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.7 g
  • Proteiini 20.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8.3 g
  • Rasva 14.5 g

Valmistusohje

300–400 g porsaan ulkofileetä suikaleina
2 isoa makeaa omenaa
1 sipuli
1 rkl voita tai öljyä
1 tl vahvaa currytahnaa
suolaa
2 dl kevytkermaa

  1. Paahda lihasuikaleita kuivalla pannulla. Ota suikaleet pois ja pidä lämpimänä.
  2. Kuori, lohko ja viipaloi omenat ja sipulit. Kuumenna rasva pannulla ja lisää currytahna. Lisää omena- ja sipuliviipaleet kuullota ne pehmeiksi.
  3. Mausta suolalla, lisää kerma ja lihasuikaleet ja hauduta noin 5 minuuttia.
  4. Tarkista maku. Tarjoa pastan kanssa.
Jaa sivu